nieuws

Ergonomen moeten partners zijn in prestatie

Gezond werken

Ergonomen die in of voor bedrijven werken moeten minder arboprofessional en meer management consultant worden, stelt Jan Dul. Dul is hoogleraar Technology and Human Factors bij de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Hij ziet ergonomen graag meedoen in de board room.

Ergonomen moeten partners zijn in prestatie

Volgens de hoogleraar zijn bedrijven voortdurend producten, diensten en systemen aan het vernieuwen. Om te overleven en te voorkomen dat ze uit de markt worden gedrukt. “Dat gaat vaak niet over arbo-maatregelen. Ergonomen die vooral als arboprofessionals actief zijn in bedrijven, zijn niet bezig met onderwerpen die echt bij ondernemers leven.

Ergonomen moeten meedoen in de directiekamer

Betere bedrijfsprestaties zijn veelal een drijfveer voor veranderingen in organisaties

Hij vindt dat de beroepsgroep dichter op de ontwikkelingen in bedrijven moet zitten. Zaken als ontwikkelingen in productie, logistiek of productinnovatie. Daarin moeten ergonomen als partners van de ondernemer meesturen. “In mijn visie moeten ergonomen meer managementconsultant worden. Ze moeten meedoen in de directiekamer, bij de beslissers. Dan zien ze wat er gebeurt en waarop ze kunnen inspelen vanuit hun professie.”

Voorwaarde is wel dat zij de managementvraagstukken van de ondernemer begrijpen, stelt Dul. Betere bedrijfsprestaties zijn veelal een drijfveer voor veranderingen in organisaties, licht Dul een tip van de sluier op van een grootschalig meerjarig onderzoek binnen mkb-bedrijven.Ergonomen moeten partners zijn in prestatie

Veiligheid en gezondheid combineren met prestatie

Volgens hem kunnen ergonomen, of beter: human factor-specialisten, zich daarop als beroepsgroep profileren. Dul: “De human factor-specialist heeft niet alleen veiligheid en gezondheid als doelstelling. Hij combineert dat met systeemprestatie als doel. Dat maakt dat ergonomen of human factor-specialisten in potentie de rol kunnen invullen van partner van de ondernemer.”

“Een human factor-specialist combineert de expertise over prestatie en gezondheid. Dat gaat veel verder dan de ergonomie van een stoel. Maar het combineren van bedrijfsprestatie en gezondheid is nog niet altijd de realiteit van het handelen van alle ergonomen.”

Na naamsverandering nu binnenkant veranderen

Als ergonomen de bedrijfsprestaties kunnen verbeteren, zijn ze in elk bedrijf welkom

De naamsverandering van de beroepsvereniging van ergonomen naar HumanFactors.nl gaf vijf jaar geleden al wel de juiste intenties aan, zegt Dul. “Dat heeft bijgedragen aan de bewustwording bij leden om het vakgebied breder te profileren. De wil is er wel, maar het is nog geen dagelijks gedrag. Een naamsverandering is niet genoeg, nu moet de binnenkant veranderen. Dat is voor mij de revolutie. Daarin is nog een slag te maken. Als je prestatie kunt verbeteren, ben je in elk bedrijf welkom.”

 

> TIP: Op 28 en 29 november 2019 vindt het tweedaags Human Factors NL Jaarcongres plaats in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Het congresthema is ‘Evolutie, revolutie!’

Reageer op dit artikel