artikel

Stretchstoffen in bedrijfskleding

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Regelmatig krijg ik de vraag of je nu wel of geen stretchstoffen moet gebruiken voor je bedrijfskleding? Want de drager vindt het zo lekker zitten en de modewinkels hebben het ook.
Mijn antwoord is dan altijd: Hoe groot is uw portemonnee en hoe vaak wilt u mij zien?

 

In de mode zijn stretchstoffen geen probleem. Deze kleding wordt niet zo intensief en frequent gedragen en men hoeft er geen klanten in de te ontvangen. Maar stretchstoffen zijn nogal kwetsbaar. Het zijn stoffen waar een ‘elastiekje’ in meegeweven is. Zoals we weten gaat de rek op een gegeven moment uit het elastiekje. Dit gebeurt ook met stretchstoffen. Op een gegeven moment hangen de knieen op je schenen en wordt alles een maat groter.

 

Daardoor slijt de kleding ook sneller. Ineens steken er kleine harde draadjes door de stof of zijn er glimplekken te zien als bij een honderd procent wollen kostuum. Wordt de kleding intensief gedragen – zoals gebruikelijk is voor bedrijfskleding – dan is de kleding al na een jaar eigenlijk niet bruikbaar. Dat is positief voor de bedrijfskledingleverancier, want dan kan hij weer nieuwe kleding leveren. Voor de afnemer wordt het op deze manier een dure grap. Bovendien is de kleding al snel niet meer representatief.

 

Daarom raad ik aan om gebruik te maken van stoffen in de kwaliteit polyester en wol. Hierdoor hebt u een combinatie van de twee goede eigenschappen van deze materialen. De luxe uitstraling en het vochtopnemend vermogen van wol gaat goed samen met de kleurechtheid, de hoge slijtweerstand en het kreukherstellend vermogen van polyester. Dit is weer een nadeel voor de bedrijfskledingleverancier want die hoeft u nu maar eens in de twee a drie jaar te bezoeken.
Zo zie je maar weer, ieder voordeel heeft zijn nadeel.

 

 

Auteur: Corne Baldwin (Nieuwenhuis Corporate Fashion)

Reageer op dit artikel