artikel

Er zijn, met uitzondering van werkkleding voor technisch personeel, geen wettelijke verplichtingen voor bedrijfskleding. Toch is het verstandig om als werkgever aan de veiligheid van het personeel te denken en dat ook door te voeren in de bedrijfskleding. Voor koeriers die in de winter vaak buiten moeten zijn is een dikke warme jas bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Door hier rekening mee te houden beperk je ook het risico van verhoogd ziekteverzuim.

Dit neemt niet weg dat het nodig is om in het kader van de risico-inventarisatie en -evaluatie te kijken naar de belasting van de medewerkers. Mensen die bijvoorbeeld in keukens werken waar het warm is, moeten over andere kleding beschikken dan mensen in de bediening. In keukens moet ook rekening gehouden worden met de hittebelasting. Bij aanraking met open vuur, denk bijvoorbeeld aan gasbranders of flamberen, moet de kleding brandwerend of brandvertragend zijn. Daarom is het goed hierover contact op te nemen met de arbodienst voor een advies op maat.

Reageer op dit artikel