nieuws

Hof: GVB mag dragen ketting over uniform verbieden

Persoonlijke beschermingsmiddelen

De kledinginstructie van GVB houdt onder meer in dat kettingen niet zichtbaar op de bedrijfskleding mogen worden gedragen. GVB wil daarmee een zakelijke, uniforme en professionele uitstraling van de bedrijfskleding bereiken.

Geen verboden onderscheid
Volgens het hof maakt GVB geen bij de Algemene wet gelijke behandeling verboden onderscheid naar godsdienst. Het hof vindt dat GVB aan de wet heeft voldaan, omdat GVB met haar kledinginstructie een legitiem doel nastreeft. Die instructie is passend en noodzakelijk om dat doel te bereiken. GVB hoeft geen uitzondering voor de conducteur te maken. Het argument van de conducteur dat moslima’s wel hoofddoekjes mogen dragen, gaat volgens het hof niet op. De hoofddoek, die uniformkleuren heeft en is voorzien van het GVB-logo, maakt onderdeel uit van de bedrijfskleding. De hoofddoek verstoort de zakelijke, uniforme en professionele uitstraling van de kleding niet. Dat is anders voor de ketting met het kruis, zo besliste het hof.

Reageer op dit artikel