nieuws

Ondergoed en stropdas in dresscode bank

Persoonlijke beschermingsmiddelen

In de 44 pagina’s tellende dresscode staat onder meer dat vrouwelijke medewerkers alleen huidkleurig ondergoed mogen dragen. Verder geeft het document mannelijke werknemers adviezen over hoe ze een stropdas moeten strikken.

 

,,We bekijken nu wat echt belangrijk voor ons is”, zei een woordvoerder van UBS. De bank liet eerder weten dat het document verkeerd was uitgelegd en dat de voorschriften alleen van toepassing zijn op stafpersoneel dat met clienten omgaat. De richtlijnen zijn bedoeld om het imago van UBS te verbeteren.

 

Parfum

Zo vertelt het geschrift hoe vrouwen make-up moeten gebruiken, welke parfum ze op mogen doen en dat ze vooral zwarte nagellak moeten vermijden. Mannelijke collega’s moeten iedere maand naar de kapper, een weelderige baardgroei is voor hen taboe. Voor al het stafpersoneel geldt dat hun adem niet naar knoflook en uien ruikt.

 

Schone brillenglazen

De UBS-woordvoerder zei dat het verplichte donkere pak voor mannen, met bijpassende zwarte schoenen, een wit overhemd en een rode das blijft, maar dat de bank andere richtlijnen die in de gids als aanbeveling zijn opgenomen zal heroverwegen. De dresscode laat medewerkers bijvoorbeeld weten dat zij de levensduur van hun sokken en kousen kunnen verlengen door de teennagels geregeld te knippen en vijlen. Een ander advies luidt: ,,Brillenglazen moeten altijd schoon zijn. Dit geeft niet alleen een optimaal zicht, maar vuile brillenglazen dragen bij tot een slordig uiterlijk.”

Reageer op dit artikel