nieuws

Werkhandschoenen Serin teruggeroepen

Persoonlijke beschermingsmiddelen

De leverancier van veiligheidskleding Rehamij roept zijn werkhandschoenen Serin terug omdat ze een te hoge concentratie van de giftige chemische stof chroom-VI bevatten. Die stof is zeer schadelijk voor de gezondheid.

Werkhandschoenen Serin teruggeroepen

Mensen die de werkhandschoenen hebben worden verzocht om onmiddellijk te stoppen ze te gebruiken, meldde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op maandag 10 juli 2017. De te hoge concentratie kwam aan het licht tijdens een controle van een monster van de handschoenen.
Volgens Rehamij heeft de terugroepactie betrekking op de laatste vracht, in totaal ongeveer 4000 werkhandschoenen. De NVWA meldde eerder op de dag dat werkhandschoenen van het merk Safe Worker worden teruggeroepen. Dit is echter niet het geval.

Reageer op dit artikel