nieuws

Dit biedt u houvast bij uw PBM-beslissingen

Persoonlijke beschermingsmiddelen

In uw risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) staat welke persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) nodig zijn bij u op de werkvloer. Maar dan komt misschien wel het moeilijkste: hoe maakt u een goede keuze voor de aanschaf van die PBM? De PBMwijzer helpt.

Dit biedt u houvast bij uw PBM-beslissingen

Natuurlijk past u altijd eerst de arbeidshygiënische strategie toe en past u eerst bronmaatregelen toe om risico’s te beperken. U vindt alles over de aanpak van risico’s bij de bron en gerelateerde wetgeving in de dossiers van de PBMwijzer. Pas als de andere stappen in de strategie niet mogelijk zijn, kiest u voor het gebruik van PBM.

(update 03-09-2018)

PBM kiezen: de PBMwijzer helpt

Is eenmaal duidelijk dat u een veiligheidshelm, veiligheidsschoenen of gehoorbescherming nodig heeft? Dan moet u nog gaan kiezen welke. Weg met de keuzestress, de PBMwijzer helpt u met informatie. Want die is gebaseerd op de PBM Gids, hét onafhankelijk standaardwerk voor PBM. Daarmee maakt u de beste keuze bij de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Hoe werkt de PBMwijzer?

Kies om te beginnen uit één van de thema’s:

Een keuzemenu geeft u vervolgens inzicht in de risico’s die voor u relevant zijn. Dat bepaalt het in uw situatie meest geschikte type persoonlijke bescherming.

> LEES OOK: Het wat & hoe van PBM

Optimaal voorbereid op aanschaf

Onder de tabbladen Veelgestelde vragen, Waar op te letten en Hoe te gebruiken vindt u vervolgens alle benodigde informatie. Daarmee bent u optimaal voorbereid om bij leveranciers het juiste persoonlijke beschermingsmiddel aan te schaffen. Met het overzicht van leveranciers ziet u waar de verschillende typen bescherming te verkrijgen zijn.

> TIP: GA NAAR de PBMwijzer

Combinaties van persoonlijke bescherming

Zoekt u een combinatie van persoonlijke bescherming, kies dan voor het thema dat voor u het belangrijkste is. De PBMwijzer leidt u vervolgens naar combinatiemogelijkheden.

Reageer op dit artikel