nieuws

PBM kiezen? De PBMwijzer is nu nog completer!

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Het blijft lastig, een goede keuze maken voor de aanschaf van PBM. Dat de PBMwijzer u daarbij houvast biedt, wist u vast al. Maar weet u ook dat deze keuzehulp is uitgebreid met drie thema’s? Ook voor beschermende kleding, adembescherming en valbeveiliging raadpleegt u nu dus de PBMwijzer.

PBM kiezen? De PBMwijzer is nu nog completer!

In uw risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) staat welke persoonlijke beschermingsmiddelen bij u op de werkvloer nodig zijn.

Maar natuurlijk past u altijd eerst de arbeidshygiënische strategie toe en begint u met bronmaatregelen om risico’s te beperken. Pas als de andere stappen in de strategie niet mogelijk zijn, kiest u voor het gebruik van PBM.

Informatie over de aanpak van risico’s bij de bron en gerelateerde wetgeving vindt u in de dossiers van de PBMwijzer.

PBM kiezen: de PBMwijzer helpt nu nog beter

Is eenmaal duidelijk dat u een veiligheidshelm, veiligheidsschoenen of gehoorbescherming nodig heeft? Dan moet u nog gaan kiezen welke. Weg met de keuzestress, de PBMwijzer helpt u met informatie. Want die is gebaseerd op de PBM Gids, hét onafhankelijk standaardwerk voor PBM. Daarmee maakt u de beste keuze bij de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Hoe werkt de PBMwijzer? Kies een thema

Kies om te beginnen uit één van de thema’s. Het aantal thema’s is onlangs verder uitgebreid. Ook op het gebied van beschermende kleding, adembescherming en valbeveiliging biedt de PBMwijzer u nu houvast bij uw keuzes. Dit zijn ze allemaal:

Een keuzemenu geeft u vervolgens inzicht in de risico’s die voor u relevant zijn. Zo bepaalt u het in uw situatie meest geschikte type persoonlijke bescherming.

> GA NAAR de PBMwijzer

Optimaal voorbereid op aanschaf juiste PBM

Onder de tabbladen Veelgestelde vragen, Waar op te letten en Hoe te gebruiken vindt u vervolgens alle benodigde informatie. Daarmee bent u optimaal voorbereid om bij leveranciers het juiste persoonlijke beschermingsmiddel aan te schaffen. Met het overzicht van leveranciers ziet u waar de verschillende typen bescherming te verkrijgen zijn.

Ook voor combinaties van persoonlijke bescherming

Zoekt u een combinatie van persoonlijke bescherming, kies dan voor het thema dat voor u het belangrijkste is. De PBMwijzer leidt u vervolgens naar combinatiemogelijkheden.

Reageer op dit artikel