nieuws

Risico’s wikken en wegen met Walter gemist?

RIE

Risico’s inventariseren en evalueren is wikken en wegen. Want het gaat over risico’s bedenken en beoordelen en dus over onzekerheid. Wat komt daar bij kijken?

Risico’s wikken en wegen met Walter gemist?

In het dagelijkse leven doen we dat wikken en wegen vaak op gevoel of intuïtief. Niks mis mee, bij individuele risico’s. Maar in een bedrijf of organisatie hebben risico’s vaak een collectief karakter. Daar vraagt omgaan met risico’s om het delen van kennis en ervaring.

Arbo- en risicoprofessionals wikken en wegen voortdurend

Dat maakt dat arbo- en risicoprofessionals voortdurend wikken en wegen. Het raakt aan bijna alle aspecten van hun werk. Tijdens het webinar ‘Wikken en wegen over risico’s’ nam Walter Zwaard (auteur en adviseur op het gebied van risicomanagement) drie opvallende worstelingen met u door. Het ging daarbij om het beoordelen van risico’s, het uitvoeren van interventies en het kiezen van adviesrollen. Via interactieve polls kon u ‘meepraten’ en natuurlijk was er alle ruimte om vragen te stellen.

> Heeft u het webinar gemist? Bekijk het hier alsnog.


Webinar_1

Van de theorie naar de praktijk

In een webinar van een uur kan noodgedwongen vooral de theorie van het wikken en wegen over risico’s aan de orde komen. Nu is die theorie op zich al interessant genoeg. Maar u als arbo- en/of risicoprofessional staat natuurlijk ook met uw voeten in de spreekwoordelijke klei. Dus u wilt weten hoe u die theorie kunt vertalen in de praktijk. Met voorbeelden. Door discussies met vakbroeders. En door informatie uit te wisselen en van gedachten te wisselen met experts. Dat kan!

Praktijkdag Wikken en wegen over risico’s

Op dinsdag 13 december delen Walter Zwaard, Peter Bakker, Ed van Luijpen en Roel Meuldijk hun inzichten en kennis over dit wikken en wegen met u. Zij praten op de praktijkdag Wikken en wegen over risico’s onder meer over de drie eerdergenoemde worstelingen: risicobeoordeling, interventies en adviesrollen. U kunt hiermee geïnspireerd aan de slag in uw eigen praktijk. Vragen? De deskundigen nemen uitgebreid de tijd voor u. Deze dag is een must voor iedere professional die zich bezighoudt met risico’s op de werkvloer en daarin goede keuzes wil kunnen maken.

> Het programma bekijken? Inschrijven? Alle informatie over de praktijkdag Wikken en wegen over risico’s?

Reageer op dit artikel