nieuws

Branche-RI&E halen, eerst betalen

RIE

Werkgevers moeten periodiek de arbeidsrisico’s in hun organisatie in kaart brengen met de risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E). Veel sectoren hebben daartoe een branche-RI&E ontwikkeld. Steeds vaker tegen betaling.

Branche-RI&E halen, eerst betalen

Een groot aantal branches stelt namelijk de door hen ontwikkelde (en gefinancierde) branche-RI&E alleen open voor bedrijven uit de eigen sector.

RI&E Arbografimedia afgeschermd

Tot op heden was de branche-RI&E Arbografimedia voor iedereen – dus ook buiten de sector – toegankelijk. Maar vanaf 1 januari 2017 is ook die uitsluitend en alleen gratis beschikbaar voor leden van het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO). De Raad voor Overleg in de Grafimediabranche (ROGB) heeft op advies van de werkgroep Arbeid en Gezondheid Grafimedia (WAGG) besloten om de branche-RI&E af te schermen.

Voor leden blijft gebruik gratis

Binnen de branche-RI&E is het inlogprotocol gewijzigd en er is een betaalmodule ingebouwd. Met ingang van 1 januari 2017 komt er een controle op het KVGO-lidnummer voor het inloggen of aanmaken van een nieuw bedrijf. KVGO-leden kunnen gratis gebruik blijven maken van de branche-RI&E en de helpdesk Arbografimedia. De eerstelijnshelpdesk is ingesteld voor werkgevers en werknemers in de grafische branche. Die kunnen daar hun vragen op inhoudelijk dan wel automatiseringsvlak kosteloos voorleggen aan specialisten.

> LEESTIP: De witte vlekken van de RI&E

Niet-leden gaan betalen

Niet-KVGO-leden betalen voortaan 375 euro (exclusief btw) per jaar voor de branche-RI&E. Na het doorlopen van de ingestelde betaalmodule kan een bedrijf vervolgens twaalf maanden lang gebruikmaken van de branche-RI&E (dat is inclusief het gebruik van de helpdesk Arbografimedia). Als een bedrijf is afgevoerd van de KVGO-ledenlijst, wordt de licentie ingetrokken. Het bedrijf in kwestie kan dan pas na het doorlopen van de betaalmodule opnieuw toegang krijgen tot de RI&E.

Bron: www.kvgo.nl

 

[box type=”shadow” ]TIPS:
> Lees meer over de RI&E, download de GRATIS whitepaper
> Vind de antwoorden op al uw RI&E-vragen in RI&E in 100 vragen
> Volg de opleiding De RI&E en het plan van eisen op 16 maart 2017
[/box]

Reageer op dit artikel