artikel

Arts of adviseur

Veilig werken

NVAB voorzitter Rodenburg: verzuimbegeleiding en advies over arbeidsomstandigheden moet je niet uit elkaar trekken. Die dubbelfunctie  levert synergie op.

 

Financiering

De NVAB is wel voorstander van een budget van werknemers- en werkgeversgelden waar ook zzp ers langdurig werklozen en mantelzorgers toegang hebben.  Zij wenden zich in eerste instantie tot de bedrijfsarts bij problemen.

 

Reyer Pille van Falke en Verbaan is het hier niet mee eens. Dan dreigt medicalisering. Daar is de bedrijfsarts veel te duur voor. Een fysiotherapeut kan net zo goed worden ingezet voor klachten aan nek en schouders.

 

De FNV vindt het schandalig dat een bedrijfsarts als te duur wordt bestempeld. “Wij pleiten niet voor een splitsing van de functie van bedrijfsarts: we willen dat een arbeidsgeneeskundige zelf kan kiezen of hij of zij zich toelegt op individuele begeleiding of op een adviesfunctie, beiden gefinancierd uit een ander potje. Hierdoor kan de arbeidsgeneeskundige weer ongemoeid het bedrijf in”.

 

 

Voor u geselecteerd: Vakblad Arbo>>

 

 

Iedere maand signaleert Arbo>> de ontwikkelingen op gebied van beleid, wet- en regelgeving en arbozorg. Tevens besteedt het blad aandacht aan managementsystemen, producten en diensten.

 

meer informatie

Reageer op dit artikel