artikel

Buschauffeur botst door gebruik mobiele telefoon

Veilig werken

Een buschauffeur die al rijdend met zijn mobiele telefoon in de weer is, dat kan echt niet. Dat vindt de kantonrechter ook. De buschauffeur raakt dus zijn baan kwijt. Zij het mét een transitievergoeding wegens ‘goed gedrag’.

Buschauffeur botst door gebruik mobiele telefoon

Een buschauffeur van een regionale busonderneming komt in maart 2018 op een kruising in botsing met een vrachtwagen. Het ongeval is door twee camera’s vastgelegd. Eén camera had zicht op de bestuurder, de andere gaf de verkeerssituatie vóór de bus weer. Op de beelden is te zien dat de chauffeur kort voor het ongeval al rijdend gebruik maakt van zijn mobiele telefoon.

De buschauffeur wordt geschorst en de werkgever verzoekt de kantonrechter tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst zonder vergoeding wegens verwijtbaar handelen. In een tegenverzoek vraagt de werknemer de kantonrechter om bij eventuele ontbinding de werkgever te veroordelen tot betaling van een transitievergoeding van 22.540 euro.

Vasthouden mobiele telefoon tijdens rijden is strafbaar

Volgens de kantonrechter is het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden strafbaar. Ontstaat daardoor ook gevaar op de weg, dan kan het rijbewijs worden ingevorderd. Verder heeft de busonderneming een gedragscode waarin staat dat de veiligheid van de passagiers één van de zes kernwaarden is. Een buschauffeur heeft een vergaande zorgplicht voor zijn passagiers en is in hoge mate verantwoordelijk voor hun veiligheid. In een nieuwsbrief van de OR is in 2015 gewaarschuwd voor het gebruik van een mobieltje tijdens het rijden en er is een protocol voor het gebruik in de maak.

> LEES OOK: Krijgen mensen ooit een risico-gen?

Gedrag buschauffeur in beginsel ernstig verwijtbaar en ongepast

De chauffeur heeft erkend dat hij dit alles wist. Desondanks heeft hij bij nadering van de kruising zijn mobieltje ‘gecheckt’ en bediend omdat hij na het kruispunt in de drukte vast kwam te staan. Hij ging daarmee door tijdens het optrekken van de bus zonder zichtbaar op te kijken, met de aanrijding als gevolg. Dit is in beginsel ernstig verwijtbaar en ook nog eens op een uiterst ongepast moment. Daar komt bij dat de chauffeur in eerste instantie het telefoongebruik heeft ontkend en de schuld bij de vrachtwagenchauffeur wilde leggen.

> LEES OOK: Ontslag buschauffeur om mobieltje

Geen ernstig verwijtbaar gedrag, daarom wel transitievergoeding

Dat er nog geen protocol was, maakt geen verschil. Er was immers veel aandacht in de media voor het gebruik van mobieltjes tijdens het rijden. Daarom mag van de werkgever in redelijkheid niet worden verwacht dat hij de arbeidsovereenkomst laat voortbestaan.

De kantonrechter acht het gedrag van de chauffeur echter niet ernstig verwijtbaar. Want hij was 16 jaar vlekkeloos in dienst en een zeer gewaardeerd collega. Ook heeft hij direct toestemming gegeven voor gebruik van de camerabeelden, zijn gedrag erkend en beterschap beloofd. De kantonrechter ontbindt de arbeidsovereenkomst met ingang van 1 oktober 2018. Maar de werkgever moet wel de gevraagde transitievergoeding betalen.

Bron: Kantonrechter Breda, 16 augustus 2018, ECLI:NL:RBZWB:2018:4846
Auteur: Rob Poort | Bureaupoort.nl

 

> TIP: Bijblijven met arbowetgeving en -jurisprudentie? Kom in maart 2019 naar de Arbo Actualiteitendag!

buschauffeur gebruikt mobiele telefoon tijdens rit

 

Reageer op dit artikel