blog

Kamperen, het lijkt wel veiligheid

Veilig werken

Kamperen lijkt verdraaid veel op veiligheid. Dat is mijn voorzichtige conclusie als ik bij 25 graden Celsius in de ochtendzon met twee stokbroden en een croissantje terugloop naar onze caravan.

Kamperen, het lijkt wel veiligheid

Vakantie, geweldig toch? Uiteraard wel goed voorbereiden en je hoofd erbij houden. Dus de caravan is voor onderhoud bij de dealer geweest, heeft weer een goed zichtbare keuringssticker met het jaartal erop. Een snoer voor de elektrische aansluiting met van die blauwe CEE-stekkers eraan, alles geschikt voor gebruik buiten. En alle haringen in de grond, ook die van de stormlijnen. Want ik hou er niet van om midden in de nacht mijn bed uit te moeten als de wind opeens opsteekt.

Losse bundeltjes

Op deze camping zie ik vele tenten met losse bundeltjes scheerlijnen en elektriciteitssnoertjes die mijn oma vroeger aan de schemerlamp had. En een enkele caravan die zichtbaar zo slecht onderhouden is, dat ik me afvraag of een sloper er nog iets voor zou geven. Hele gezinnen gaan zo op vakantie. Zelfs na de onweersbui van gisteravond blijft de situatie zo als die is en spelen de kinderen, ondanks de taalbarrière, weer vrolijk met elkaar in de speeltuin.

Veiligheid

Met veiligheid is het al net zo. Er zijn veel bedrijven die hun zaken goed voor elkaar hebben, maar ook die er niet zoveel aandacht voor hebben. Inderdaad, net zoiets als kamperen. Wij als arboprofessionals kunnen ons daar flink druk om maken. Schande dat ze geen actuele RI&E hebben en meer van dat soort uitspraken. Uitspraken van somberdenkers en azijntypes, u kent ze vast wel.

Aan het eind van het liedje hebben de mensen die ‘houtje-touwtje’ kamperen net zo’n geweldige vakantie als ik. Of misschien nog wel beter.

Hans van Diest | Adviesbureau De Versnelling

Reageer op dit artikel