nieuws

Bewustzijn cybercrime moet omhoog

Veilig werken

Het Nederlandse bedrijfsleven is zich niet genoeg bewust van de gevaren van cybercrime. Dat zegt Richard Franken, directeur van Hoffmann Bedrijfsrecherche.

Hij roept Nederlandse bedrijven dan ook op om hun weerbaarheid te verbeteren.

Cyber security

In Nederland leeft cyber security het minst in het bedrijfsleven. Tegenover die minimale kennis staat een groot vertrouwen in ICT en beveiligingsmaatregelen. Dit vertrouwen is in vergelijking met andere landen zeer groot. Volgens Franken onderschatten Nederlandse bedrijven de risico’s stelselmatig en maken zichzelf zo erg kwetsbaar: “Een te laag bewustzijn van gevaren en een overschatting van de veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat bedrijven zich niet voldoende beschermen tegen cybercrime. Ik roep daarom alle organisaties op om hun cyber security op peil te brengen.”

Top 3

Nederland staat in de top 3 van meest risicovolle landen wat cybercrime betreft. Dat maakte beveiligingsbedrijf McAfee begin februari bekend. McAfee gaf aan dat er in Nederland 154 servers zijn die dagelijks honderdduizenden computers over de hele wereld besturen. Vanaf deze servers wordt spam verstuurd, worden inloggegevens, wachtwoorden en vertrouwelijke bedrijfsgegevens gestolen en bankgegevens gekraakt. McAfee onderstreept hoe groot het gevaar van cybercrime is, aldus Franken. “De regelgeving in Nederland maakt het cybercriminelen relatief eenvoudig.”

Reageer op dit artikel