nieuws

Staand vergaderen verbetert samenwerking en creativiteit

Veilig werken

Staand vergaderen wordt al gepromoot om kantoorwerkers wat vaker uit hun stoel te krijgen. Nu blijkt dat het niet alleen goed is voor de gezondheid, maar ook voor de creativiteit en collegialiteit.

Onderzoekers van de Washington University in het Amerikaanse St. Louis bekeken wat er gebeurt met mensen wanneer ze staand in plaats van zittend vergaderen. De teams die staand vergaderden waren enthousiaster over hun werk en minder geneigd om hun ideeen voor zichzelf te houden. Doordat de teamleden minder territoriaal waren, deelden zij meer informatie en was de kwaliteit van hun werk uiteindelijk beter.

Gevaren van zittend werk tegengaan

Bedrijven moeten hun kantoren zo inrichten dat het de gevaren van zittend werk tegengaat, zegt Andrew Knight. Volgens hem is het verwijderen van stoelen niet alleen een goedkope manier om de inrichting te veranderen, maar heeft het dus ook een positieve impact op de manier waarop werknemers met elkaar samenwerken.

Reageer op dit artikel