nieuws

Ga de risicodialoog aan met een app

Veilig werken

Veranderingen ontstaan door te delen. Niet door het top-down uitrollen van instructies en niet door eenrichtingsverkeer. Hoe komt u tot een ‘next level veiligheidscultuur?’

Ga de risicodialoog aan met een app

Mensen en organisaties komen in beweging door het bottom-up delen van inzichten. Veranderen gaat via een U-bocht. Gaat u op 5 april mee op SafetySafari? Wie weet komt u dan ook in drie stappen naar een ‘next level veiligheidscultuur’. Want risicodialoog is de basis voor veiligheidsoverleg en toolboxmeetings. Door samen een risicodialoog aan te gaan nemen risicobewustzijn en -betrokkenheid toe.

Hoe werkt het?

Download de gratis app SafetySafari. Signaleer en fotografeer risicovolle situaties én wenselijke praktijken. Teken op de digitale foto waar het risico is en geef aan of het om een goede of slechte situatie gaat. Stuur de foto vervolgens in. Tijdens het congres Risicomanagement, Veiligheid delen om te groeien, bespraken we de resultaten. De presentaties van het congres vindt u hier:

Reageer op dit artikel