nieuws

Militair sneuvelt bij schietoefening

Veilig werken

Tijdens een militaire oefening op de politieacademie in Ossendrecht is een 35-jarige militair van het Korps Commandotroepen door een schietincident om het leven gekomen.

Militair sneuvelt bij schietoefening

De Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie inmiddels onderzoek naar hoe het incident heeft kunnen gebeuren. De marechaussee zegt op dit moment nog geen informatie te kunnen geven. Bij welke faciliteit van het complex in Ossendrecht de militair om het leven is gekomen, is nog niet bekend. Wel bekend is dat het slachtoffer een sergeant der eerste klasse is.

Oefenterrein

Op het grote oefenterrein in Ossendrecht ligt, als onderdeel van de Politieacademie, de School voor Gevaar en Crisisbeheersing. Van dit oefenterrein maken eenheden van het leger, maar ook van de politie, gebruik om te trainen. Op het terrein bevinden zich daartoe onder meer diverse schietbanen, zowel binnen als buiten. Daarnaast is er een compleet treinstation met een aantal treinstellen. Deze opstelling is bedoeld om realistische situaties uit de praktijk waarheidsgetrouw na te kunnen bootsen. Ook is er een oefendorp met verschillende wijken dat hetzelfde doel dient.

Best getrainde eenheid

Het Korps Commandotroepen is de best getrainde eenheid van het leger en bestaat uit ongeveer 300 mensen, van wie zo’n 225 operationele commando’s. De inzet van deze elite-militairen gebeurt in kleine teams op speciale, vaak geheime, missies. Zeer kort geleden, op 15 maart 2016, ontving het voltallige Korps Commandotroepen de Militaire Willems-Orde voor hun optredens tijdens missies in Afghanistan. Koning Willem-Alexander reikte hen bij die gelegenheid de eervolle militaire onderscheiding uit op het Binnenhof in Den Haag.

Reageer op dit artikel