nieuws

Onderzoek naar schietincident Ossendrecht

Veilig werken

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar het dodelijke ongeval in Ossendrecht van dinsdag 22 maart. Dat vond plaats tijdens een training van het Korps Commandotroepen in het trainingscentrum van de politieacademie.

Onderzoek naar schietincident Ossendrecht

Het slachtoffer van het schietincident was een 35-jarige sergeant der eerste klasse van het Korps Commandotroepen. Dit is de best getrainde eenheid van het leger en bestaat uit zo’n 300 mensen.

Onderzoek

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is op de dag van het ongeval, kort na het incident, door het ministerie van Defensie op de hoogte gesteld van de gebeurtenis. Meteen daarop hebben twee onderzoekers van de Onderzoeksraad de eerste informatie over het schietincident verzameld op de ongevalslocatie in Ossendrecht. Op basis van de informatie van de twee heeft de raad aansluitend besloten om een onderzoek te starten.

Ossendrecht

De School voor Gevaar en Crisisbeheersing maakt onderdeel uit van de Politieacademie en ligt op het grote oefenterrein in Ossendrecht. Van dit oefenterrein maken niet alleen eenheden van het leger, maar ook van de politie, gebruik om te trainen. Er zijn onder meer diverse schietbanen, zowel inpandig als in de open lucht, op het terrein gesitueerd. Verder staat er een compleet treinstation met een aantal treinstellen en is er een oefendorp met verschillende wijken. Deze opstellingen zijn bedoeld om realistische situaties uit de praktijk waarheidsgetrouw na te kunnen bootsen.

Bron: Onderzoeksraad voor Veiligheid

 

> LEES OOK: Militair sneuvelt bij schietpartij

Reageer op dit artikel