nieuws

Robotisering en digitalisering: gratis whitepaper

Veilig werken

Robotisering. De media staan er bol van. Het is de vraag hoe lang het gaat duren voordat velen van ons een robot als collega hebben of hun baan kwijt zijn, zo luidt het verhaal.

Robotisering en digitalisering: gratis whitepaper

Maar eigenlijk zijn robots al heel gewoon. Denk aan goedkope softwarebots die miljoenen stukken en e-mails lezen en feilloos 24/7 rapportages maken. In het bankwezen en bij de belastingdienst weten ze er al van en lieten zij hun sporen na. De techniek legt ook allerlei verbindingen. Denk aan thermostaten, pinautomaten, routeplanners en Google. Robots blijken in sommige sectoren goedkoper en sneller dan werknemers, want ze vallen niet in slaap en zijn niet onvoorzichtig. En mét een drone zien we een stuk meer dan zonder.
Robots beïnvloeden ons werk dus nu al in ruime mate. Volgens Robert Went, medewerker van de WRR en co-auteur van het rapport ‘De robot de baas’, moeten we voortschrijdende technologie dan ook vooral inzetten om dingen beter te laten functioneren. Dat betekent dat u als professional relevante ontwikkelingen op de voet moet volgen en zelf moet nadenken over hoe u daar in uw werkomgeving uw voordeel mee kunt doen.
De WRR schreef een rapport over robots en werk. En dit voorjaar komt de Commissie Robotisering en Arbeid van de Sociaal Economische Raad met een advies aan minister Asscher. Voor professionals biedt dit alles risico’s en kansen. Hoe bereidt u uw organisatie zo voor op deze ontwikkelingen dat dit waarde toevoegt? In deze whitepaper zetten we de ontwikkelingen voor u op een rij.

>Download hier de gratis whitepaper over robotisering en digitalisering.

Reageer op dit artikel