nieuws

BHV in de vakantieperiode

Veilig werken

De vakantieperiode breekt aan. Maar het werk gaat natuurlijk door. Vergeet de BHV niet bij het maken van een zomerplanning.

BHV in de vakantieperiode

In elke onderneming horen altijd voldoende getrainde bedrijfshulpverleners of BHV’ers aanwezig te zijn. Ook in periodes met minder bezetting, zoals de vakantieperiode.

BHV’ers weten hoe te handelen bij incidenten

Want ook als er in de vakantieperiode iets gebeurt, moeten BHV’ers handelend optreden. Zij weten immers hoe ze moeten handelen bij incidenten en ongevallen. Of het nu gaat om het blussen van een beginnende brand, de ontruiming van het bedrijfspand, het verbinden van een wond of het reanimeren van een collega. Het is in ieder geval belangrijk dat alle bedrijfshulpverleners op de hoogte zijn van de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016. BHV’ers kunnen de richtlijnen vooraf doornemen en ook waar nodig ter plaatse raadplegen.

Houd rekening met BHV bij mindere bezetting

Bij het maken van een planning voor de vakantieperiode is het dus aan te raden om bij de bezetting ook rekening te houden met de bedrijfshulpverlening. Afhankelijk van de grootte van de organisatie, moeten er altijd een of meerdere collega’s zijn die in geval van nood kunnen ingrijpen. Veel bedrijven worstelen sowieso met genoeg BHV’ers op de werkvloer. Laat staan in de vakantieperiode. Wellicht biedt de RescueMate-app hier uitkomst. Deze digitale applicatie staat BHV’ers en medewerkers bij in een noodsituatie.

Bron: arboflexbranche.nl

 

> Bekijk het overzicht van de specifieke BHV-maatregelen per soort locatie.

> TIP: Met de Gids Bedrijfshulpverlening en Het Praktijkboek BHV staat u altijd uw mannetje.

Reageer op dit artikel