nieuws

College Alphen zegt toch sorry

Veilig werken

Toch sorry. Het Alphense college biedt, in een brief aan raadsleden, alsnog excuses aan voor de gemaakte fouten bij het inhijsen van de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn.

College Alphen zegt toch sorry

In eerste instantie zag het college van burgemeester en wethouders daar geen noodzaak toe na de conclusies in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

Gemeente moet oog hebben voor omgevingsveiligheid

Het college van B&W van Alphen, in een brief aan de gemeenteraad: “Wij realiseren ons dat onze inwoners erop moeten kunnen vertrouwen dat juist hun eigen gemeente meer oog heeft voor de omgevingsveiligheid. Dat vertrouwen hebben wij onvoldoende waargemaakt en daarvoor bieden wij onze oprechte verontschuldigingen aan.”

Wij realiseren ons dat onze inwoners erop moeten kunnen vertrouwen dat juist hun eigen gemeente oog heeft voor omgevingsveiligheid

Aannemers eerstverantwoordelijk voor amateuristische hijsklus

Burgemeester en wethouders van Alphen constateerden in hun eerste reactie op het rapport van de OVV opgelucht dat dit de verantwoordelijkheid voor de amateuristische aanpak van het hijsen vooral bij de aannemers legt. Kennelijk niet geplaagd door schuldgevoel maakte het college ook geen directe excuses aan gedupeerden.

Brugdek alsnog veilig ingehesen vanaf land

Bij het hijsen, met kranen op instabiele pontons op de Oude Rijn, ging het op 3 augustus 2015 gruwelijk mis. Brugdek en twee volledig belaste kranen vielen op winkels en woningen in de Hooftstraat. Dat er geen doden en gewonden vielen was een wonder. Kort geleden is het brugdek, met kranen op de brughoofden, alsnog veilig ingehesen. Niet vanaf het water dit keer, maar met kranen aan weerszijden op de brug zelf.

 

> Tja, jammer dat ze in Alphen aan den Rijn de Praktijkgids Arbeidsveiligheid niet hebben geraadpleegd voordat ze aan die brug begonnen … Gelukkig is het voor u nog niet te laat, als u meer wilt weten over omgevingsveiligheid.

Reageer op dit artikel