nieuws

Drone doet gevaarlijke inspecties

Veilig werken

Een botsbestendige drone met de naam Elios krijgt in de nabije toekomst een zware taak. De Elios zal worden ingezet om gevaarlijke en moeilijk bereikbare industriële toepassingen te inspecteren.

Drone doet gevaarlijke inspecties

RoNik Inspectioneering is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de toepassing van robotica bij industriële inspectie in de olie & gas-, energie-, en procesindustrie. Voor de botsbestendige drone gaat het een samenwerking aan met Zwitserse dronefabrikant Flyability.

Overbodig voor menselijke operator om zelf naar binnen te gaan

De Elios kan tegen wanden of andere constructies botsen en er zelfs langs rollen. Op die manier kan hij van zeer dichtbij haarscherpe beelden maken van de te inspecteren objecten en installaties. Ook kan de botsbestendige drone door een mangat in pikdonkere omgevingen vliegen. Dat maakt het overbodig voor de menselijke operator om zelf nog naar binnen te gaan. De Elios kan zo zelfs tot grote hoogten inspecties uitvoeren.

Drone maakt uitvoering industriële inspecties sneller, goedkoper en veiliger

Deze botsbestendige drone maakt het dus mogelijk om zonder menselijke toegang gevaarlijke plekken te inspecteren. Dat maakt het uitvoeren van dit soort inspecties in hoge mate sneller, goedkoper en bovendien veiliger. Dat claimt RoNik. Typische toepassingsgebieden voor de Elios zijn chemische complexen, offshore installaties, terminals met opslagtanks en verbrandingsovens.

Bron: petrochem.nl

Reageer op dit artikel