nieuws

Nog 17 werknemers thuis na aanslag Brussel

Veilig werken

Er zitten nog zeventien werknemers van bedrijven op luchthaven Zaventem thuis. Op de luchthaven in Brussel vonden vijf maanden geleden terroristische aanslagen plaats.

Nog 17 werknemers thuis na aanslag Brussel

In het geval van de 17 thuisblijvers gaat het om gewonden en mensen die mentaal nog last hebben van de gebeurtenissen, meldt De Standaard.

Vertrekhal recentelijk weer voor een deel in gebruik

Op 22 maart bliezen twee terroristen zich op in de vertrekhal van de Brusselse luchthaven Zaventem. Bij de terreuractie kwamen vijftien mensen om het leven. Ook werd er grote schade aangericht aan de omgeving. De vertrekhal is kort geleden voor een deel heropend en in gebruik genomen. De Belgische premier Charles Michel wees in een korte toespraak tijdens de openingsceremonie op de veerkracht van de luchthaven in Brussel.

33 medewerkers zijn inmiddels weer aan het werk

Direct na de aanslagen op het vliegveld van Brussel bleven vijftig medewerkers thuis. De meesten van hen hebben inmiddels naar hun werk op Zaventem kunnen terugkeren. Bij de laatste zeventien is dat nog niet gelukt. Een aantal van hen kampt met psychosociale arbeidsbelasting (PTSS) in de vorm van mentale naweeën van de ingrijpende gebeurtenissen op hun werkplek.

Sommige baliemedewerkers kiezen voor andersoortig werk

Bij de oorspronkelijke thuisblijvers gaat het onder andere om medewerkers van Brussels Airlines en bagage-afhandelaar Aviapartner. Bij Brussels Airlines heeft niemand ontslag genomen na de aanslagen. Wel hebben sommige baliemedewerkers er inmiddels voor gekozen om ander werk te gaan doen binnen hetzelfde bedrijf.

Luchthaven en bedrijven investeren in psychologische begeleiding

Zowel luchthaven Zaventem als andere bedrijven waar mensen in dienst zijn hebben serieus geïnvesteerd in psychologische begeleiding van hun medewerkers. De Standaard weet te vertellen dat er onder andere een speciale ontspanningsruimte voor hen is ingericht op de luchthaven van Brussel.

Beeld: pbombaert/Shutterstock.com

 

> Meer wegwijs in de aanpak van PSA? Volg de eendaagse opleiding Psychosociale arbeidsbelasting.

Reageer op dit artikel