nieuws

Pokémon Go-ende trucker rijdt vrouw dood

Veilig werken

Verkeersongevallen met trucks hebben altijd veel impact. Zeker als er dodelijke slachtoffers bij vallen. Laat staan als de oorzaak een Pokémon Go spelende trucker is.

Pokémon Go-ende trucker rijdt vrouw dood

Dat is recentelijk gebeurd in Tokyo, Japan. Een Japanse vrachtwagenchauffeur speelde tijdens zijn rit (!) de populaire game Pokémon Go.

Verslapte aandacht heeft desastreus gevolg

Dat de chauffeur daardoor niet met zijn werk bezig was en zijn aandacht nauwelijks op de weg gericht had, mag geen verbazing wekken. Maar die verslapte aandacht kreeg een desastreus gevolg. De man reed tijdens een van zijn momenten van onoplettendheid een voetgangster dood, een andere vrouw raakte bij de aanrijding gewond. De politie arresteerde de man wegens gevaarlijk rijgedrag.

Pokémon Go veroorzaakt wereldwijd gevaarlijke situaties

De chauffeur erkende wel tegenover de politie dat hij was afgeleid door zijn spelletje Pokémon Go. De populariteit van de game veroorzaakt over de hele wereld overlast en gevaarlijke situaties. Zo worden het spel spelende mensen beroofd van hun telefoon en bestormen zij te pas en te onpas parken en stranden. In Guatamala werd een gamende tiener doodgeschoten terwijl hij inbrak in een huis om een pokémon te vangen.

In de app is een veiligheidsmodule ingebouwd

Een woordvoerder van de ontwikkelaar van Pokémon Go, Niantic Inc., reageerde desgevraagd op het incident. Hij gaf aan dat er in de app een veiligheidsmodule is ingebouwd. De module zou vanaf een bepaalde snelheid controleren of de Pokémon Go-speler al dan niet een auto bestuurt. De woordvoerder wilde niet zeggen of er naar aanleiding van dit incident meer veiligheid in de app zal worden ingebouwd. Wel  bood de man zijn medeleven aan aan de nabestaanden.

TIP: U wilt wél aan de slag met veilig gedrag?Kom naar de Praktijkdag Grip op gedrag op 22 november 2016.

>ARBO Actualiteitendag – De nieuwe Arbowet in de praktijk

In één dag weer helemaal op de hoogte van alle recente en komende wetswijzigingen en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsomstandigheden, praktisch en interactief? Schrijf u in voor de Arbo Actualiteitendag. Centrale thema’s: de nieuwe Arbowet in de praktijk (preventiemedewerkers, nieuwe rol bedrijfsarts), actualiteiten omtrent privacy en de wet flexibel werken.

> TIP: Werken aan het gedrag van uzelf en medewerkers in uw organisatie?Kom naar de Praktijkdag Grip op gedrag op 22 november 2016 in Veenendaal.

Beeld: KeongDaGreat/Shutterstock.com
Reageer op dit artikel