nieuws

BHV-bus krijgt bijstand van buurt

Veilig werken

De BHV’er ‘doet het ook voor jou’, zo luidt de slogan. Gelukkig kunnen BHV’ers in nood zelf ook rekenen op bijstand als hen tijdens hun werk iets overkomt. Bleek onlangs in Pijnacker.

BHV-bus krijgt bijstand van buurt

Daar ondervond de bestuurder van een BHV-bus aan den lijve dat zijn medemens het gelukkig ook voor hem doet.

Omstanders ontfermden zich over slachtoffer

De bestuurder van de BHV-bus werd op de Vlielandseweg in Pijnacker achter het stuur onwel. Omstanders ontfermden zich direct over het slachtoffer en schakelden de hulpdiensten in. In eerste instantie werd een reanimatie gemeld, maar het slachtoffer bleek bij kennis.

Bestuurder BHV-bus onwel op woonerf

Naar verluidt kreeg de man last van zijn borst tijdens het autorijden. Hij werd onwel en belandde daardoor met zijn bus op een woonerf. Een bewoonster van de Vlielandseweg zag het gebeuren en wist de man uit het busje te krijgen. Waarop die even verderop alsnog in elkaar zakte. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Daarop bracht een ambulance de onfortuinlijke chauffeur naar het ziekenhuis.

Bron: telstar-online.nl (foto Martijn Mastenbroek)

BHV’er wegbereider professionele hulpdiensten

Op de werkvloer is de BHV is als eerste ter plaatse als er iets ernstigs of levensbedreigends gebeurt. Hij beoordeelt de situatie en treedt direct handelend op. De BHV’er is daarmee de wegbereider voor de professionele hulpdiensten. Zodra die zijn gearriveerd nemen zij de hulpverleningstaken over van de BHV.

 

> TIP: Met de Gids Bedrijfshulpverlening en Het Praktijkboek BHV weet u altijd welke kant u op moet met uw BHV-organisatie.

Op maandag 7 november is het voor de vijfde achtereenvolgende keer Dag van de BHV.

Reageer op dit artikel