nieuws

Trage apparatuur kost kapitalen

Veilig werken

Even geduld a.u.b. … Werknemers zitten elke werkdag meer dan een uur te wachten op apparatuur zoals printers en computers. Ook verdoen zij tijd aan het zoeken naar digitale documenten en het helpen van collega’s met apparatuur en software.

Trage apparatuur kost kapitalen

Deze improductiviteit kost bedrijven maar liefst 4.500 euro per werknemer per jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van Sharp, gebaseerd op een modaal Nederlands inkomen. De onderzoeksresultaten zijn opmerkelijk. Want bedrijven zouden veel van deze verspilde tijd eenvoudig kunnen reduceren door hun technologie te verbeteren.

Apparatuur nog altijd niet op orde

Bedrijven hebben nog altijd hun technologie niet op orde, zo blijkt uit het onderzoek. Iedere dag verspillen werknemers bijna een half uur aan het wachten op apparatuur. Zo wachten werknemers gemiddeld 6 minuten tot de printer is opgewarmd en 7 minuten op het printen van hun documenten. Ook wachten zij gemiddeld iets meer dan 7 minuten na het aanzetten van de audiovisuele apparatuur. Het kost bijna 9 minuten om niet goed werkende apparatuur opnieuw op te starten of te repareren/resetten.

Tijdverspilling door zoeken naar documenten

Bijna 30 procent van de ondervraagde Nederlandse werknemers geeft te kennen dat ze hun tijd verspillen aan het zoeken naar documenten, omdat deze niet eenvoudig terug te vinden of te delen zijn. Gemiddeld besteden werknemers bijna 19 minuten per dag aan het zoeken naar documenten en afbeeldingen.

Hulp aan collega’s met apparatuur en software

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat ruim 25 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers tijd spendeert aan collega’s die niet goed weten hoe de audiovisuele apparatuur, printers en scanners werken. Daardoor verliezen zij dagelijks gemiddeld 18 minuten aan het helpen van een collega met apparatuur en software.

Concrete digitale oplossingen zouden enorm verschil maken

Bedrijven zijn zich nog te weinig bewust van de kosten die ze eenvoudig zouden kunnen reduceren door hun technologie te verbeteren, zegt Sharp. Er zijn tal van concrete digitale oplossingen die voor bedrijven een enorm verschil zouden kunnen maken. Denk maar eens aan printers met een bewegingssensor, waarmee opwarmtijden sterk reduceren. De printer wordt direct geactiveerd wanneer de sensor detecteert dat een gebruiker de machine nadert. En dat scheelt weer tijd. En dus geld.

Reageer op dit artikel