nieuws

En de BHV’er van het Jaar 2016 is …

Veilig werken

… Richard Ooms van VGZ! De jury van Dag van de BHV heeft Ooms verkozen tot BHV’er van het Jaar 2016.

En de BHV’er van het Jaar 2016 is …

Ooms, werkzaam als Projectmanager IT bij de Coöperatie VGZ op het hoofdkantoor in Arnhem, kreeg het heugelijke nieuw telefonisch te horen van Sylvester Bennema, juryvoorzitter van de Dag van de BHV.

Titel met wissel-award en geldprijzen

Aan de titel is een speciaal ontworpen wissel-award verbonden, alsmede een geldprijs van 1.000 euro en nog eens 1.000 euro ter schenking aan een goed doel. De officiële en feestelijke prijsuitreiking vond plaats bij VGZ in Arnhem. Een afgevaardigde van het gekozen goede doel, de Hartstichting, was bij de uitreiking aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. De wissel-award kreeg Ooms overhandigd uit handen van zijn voorganger, Maurice Linders van MGG Netherlands BV uit Tegelen. Het juryoordeel sprak onder meer van “daadkracht en doortastendheid, van doorpakken weten, creatieve oplossingen, beheerst optreden en handelen onder hectische omstandigheden.”

Belangrijk onderdeel Dag van de BHV

Dag-van-de-BHVDe verkiezing van de BHV’er van het jaar is een belangrijk onderdeel van de landelijke Dag van de BHV, dit jaar alweer voor de vijfde achtereenvolgende keer. Dag van de BHV vraagt iedere eerste maandag van november landelijk aandacht voor de inzet van alle bedrijfshulpverleners in Nederland. Besef, waardering en support zijn daarbij de sleutelwoorden. Elk jaar krijgt de dag een ander thema, dit jaar: ‘Voor 112 is er de BHV’. Korpschef politie Erik Akerboom is het boegbeeld van Dag van de BHV.

Top 5 genomineerden: close finish

De puntenverdeling binnen de top 5 lag dit jaar dicht bij elkaar. Op de tweede plaats is geëindigd Lisette van Sinttruije van Albert Heijn in Schoonhoven. Op een gedeelde derde plaats staan Ad Hermans van VDL Steelweld te Breda en Charlie Beemer van KPN in Beek. Op plaats vijf volgt Raymond Buskop, werkzaam bij het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek. In dit lustrumjaar waren maar liefst 42 kanshebbers genomineerd voor de prestigieuze titel: 21 mannen, 19 vrouwen en twee BHV-teams. Ook Aruba deed dit jaar mee aan de verkiezing, net als in 2015.

> Bekijk de namen van alle genomineerden en hun organisatie

 

> TIP: Met de Gids Bedrijfshulpverlening legt u iedere dag een stevig fundament onder uw BHV-organisatie.

Reageer op dit artikel