nieuws

Bekijk de analyse arbeidsongevallen in Nederland

Veilig werken

Arbeidsongevallen blijven de gemoederen – terecht – bezighouden. De infographic Analyse arbeidsongevallen in Nederland brengt de cijfers over arbeidsongevallen in 2016 letterlijk in beeld.

Bekijk de analyse arbeidsongevallen in Nederland

Hoeveel mensen kregen een dodelijk ongeval, hoeveel moesten er met zwaar letsel naar het ziekenhuis? Wat zijn de belangrijkste gevaren op de werkvloer die leiden tot ongevallen? Hoe zit het met het aantal slachtoffers van die ongevallen als we kijken naar sector en leeftijdscategorie?

Waarom blijft het aantal arbeidsongevallen toch stijgen?

Want het aantal ongevallen blijft de laatste jaren stijgen. Vaak gaat de boel mis omdat bedrijven toch niet de juiste veiligheidsmaatregelen nemen. Soms doordat werkgevers onvoldoende op de hoogte zijn van de wettelijke voorschriften. Soms omdat de productie toch gewoon voor gaat. Soms door medewerkers die simpelweg te weinig weten over veilig en gezond werken. In economisch slechte tijden maken bedrijven vaak te weinig geld vrij voor veilig en gezond werken. Gaat het die bedrijven weer voor de wind en is geld niet zo’n probleem meer, dan hebben ze er geen tijd meer voor.

Infographic laat belangrijkste gevaren en oorzaken zien

De infographic Analyse arbeidsongevallen in Nederland brengt de cijfers over arbeidsongevallen in 2016 helder in beeld. De infographic geeft extra informatie over de bouwsector, die traditioneel kampt met een hoog aantal (dodelijke) arbeidsongevallen. Klik op de weergave hieronder en bekijk de volledige infographic.

Infographic Arbeidsongevallen

Bron: VGMbox en www.vca-cursus.com

> TIP: Minder ongevallen? Kom naar het congres Veilig werken

Reageer op dit artikel