nieuws

Bewust Veilig: doet u mee aan editie twee?

Veilig werken

Op vrijdag 16 maart vindt de tweede editie plaats van Bewust Veilig. Op deze dag staat de bouwsector voor de tweede keer collectief stil bij veilig en gezond werken.

Bewust Veilig: doet u mee aan editie twee?

Want veilig en gezond werken is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers, stellen de organisatoren Bouwend Nederland en UNETO-VNI, die samenwerken met de Aannemersfederatie Nederland (AFNL) en andere belanghebbenden.

Ongevallencijfers in bouw nog altijd hoog

Uit cijfers van de Inspectie SZW blijkt dat het aantal ongevallen in de bouw en installatiebranche nog altijd hoog ligt en zelfs oploopt. Vallen van hoogte, onveilig werken met machines en gereedschap én problematische communicatie komen nog te vaak voor. Dat willen we niet. Iedereen wil aan het einde van de dag weer veilig en gezond naar huis. Het is daarom van het grootste belang van iedereen om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen. En om faciliteiten te bieden waarmee mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven.

> LEES OOK: Ongevallencijfers, het is maar hoe je ernaar kijkt

U kunt zich weer aanmelden voor Bewust Veilig

In 2017 is tijdens Bewust Veilig op meer dan 2000 werklocaties van 150 bouw-, infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij veiligheid(sbewustzijn) op de werkvloer. In totaal deden zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en overige ketenpartners mee. Ook dit jaar roepen de brancheorganisaties alle leden op om (weer) mee te doen en extra aandacht aan veiligheid te geven.

> LET OP: U kunt zich (ook) dit jaar weer aanmelden

Eén dag staat bouw volledig in teken veilig werken

Concurreren op veiligheid is onacceptabel, vinden de initiatiefnemers. Bouwers en installateurs, opdrachtgevers en ontwerpers moeten de handen ineen slaan voor veiligere werkomstandigheden. Alle dagen van het jaar is veilig werken belangrijk. Op één dag in het jaar staat de bouw volledig in het teken van veilig werken. Op vrijdag 16 maart is iedereen in de bouw Bewust Veilig op het werk. De Bewust Veilig-dag zal elk jaar op de derde vrijdag van maart plaatsvinden. Het is de bedoeling dat het evenement de komende jaren verder gaat groeien.

> BEKIJK de interviews over veilig werken op Bewust Veilig

Ook meedoen aan Bewust Veilig? Meld u nu aan.
De eerste 150 bedrijven die zich aanmelden voor Bewust Veilig, krijgen begin maart de Bewust Veilig-campagnekit opgestuurd. Die bestaat uit de vier verschillende campagneposters en een aantal stickers.

Reageer op dit artikel