nieuws

Hier werken de meeste beurse appels

Veilig werken

Nee, dit bericht gaat niet over medewerkers met een arbeidshandicap of een ‘vlekje’, zoals dat eufemistisch heet. En de beurse appels verwijzen ook niet naar de slechte kwaliteit van werkfruit. Waarover gaat het dan wel?

Hier werken de meeste beurse appels

Over het nieuwe bedrijfspand van Apple. Dat bestaat voor een groot deel uit glas. Maar bij het ontwerp heeft men geen rekening gehouden met op iPhones kijkende medewerkers. Die blijken met grote regelmaat tegen de glazen wanden in het gebouw aan te lopen.

Doel van het glas: samenwerking tussen medewerkers stimuleren

De keuze voor al dat glas komt voort uit de behoefte om de samenwerking tussen de Apple-medewerkers te stimuleren. Geen zichtbare muren zorgt voor een letterlijk open cultuur met veel uitwisseling van ideeën op het Apple Park in Cupertino. Ook op andere fronten heeft Apple het welzijn van zijn medewerkers voorop gezet. Maar over het bijeffect van beurse medewerkers door botsingen met glazen wanden is blijkbaar niet nagedacht, meldt persbureau Bloomberg.

> LEES OOK: Maakt rood vergaderen creatiever?

Apple-medewerkers kunnen binnen en buiten van de natuur genieten

De eerste medewerkers namen april 2016 hun intrek in het architectonische hoogstandje van architectenbureau Foster + Partners. De glazen kolos biedt ruimte aan in totaal 14.000 Apple-medewerkers. Het gebouw is een gigantische cirkel, met in het midden een open tuin. Ook binnen kunnen medewerkers altijd van de natuur genieten door de vele glazen wanden. Apple Park biedt hen daarnaast vele voorzieningen, waaronder een enorm fitnesscentrum, een café, een ondergrondse parkeergarage en een auditorium dat plaats biedt aan 1000 mensen. Ook zijn er duizend fietsen waarmee mensen zich over de campus kunnen verplaatsen. Afijn, kijk zelf:

Post-It notes op deuren tegen beurse appels? Wat lelijk, weg ermee!

Maar even terug naar de beurse appels. Door al dat gebots op glas dreigden er toch wel veel medewerkers met blauwe plekken of kapotte neuzen rond te lopen. Enkele pientere Apple-medewerkers besloten daarop Post-Its te plakken op glazen deuren om botsingen te voorkomen. Die hingen er niet lang. Want die lelijke briefjes zouden de aandacht maar afleiden van het mooie ontwerp van het gebouw. Het is niet duidelijk hoeveel incidenten de glazen wanden en deuren inmiddels hebben veroorzaakt.

Bronnen: rtlz.nl , bloomberg.com

 

> TIP: Het_nieuwe_kantoorinrichten_75x75Het boek ‘Het nieuwe kantoorinrichten’ van Peter Vink

Reageer op dit artikel