nieuws

Zo zet je preventie op de kaart

Veilig werken

TNO heeft een nieuw filmpje ontwikkeld in de serie ‘Tips voor preventiemedewerkers’. Deze derde aflevering gaat over hoe preventiemedewerkers veilig en gezond werken bij hun collega’s op de kaart kunnen zetten en houden.

Zo zet je preventie op de kaart

Voor de meeste medewerkers vormt veilig en gezond werken niet de kern van hun werkzaamheden. De logische consequentie is dat preventieve maatregelen niet altijd top of mind zijn. Daarom is het zaak preventie met regelmaat terug te laten komen.

Alleen zo blijven medewerkers zich bewust van het belang van veilig en gezond werken. En blijven ze de maatregelen die daarvoor moeten zorgen ook in de praktijk toepassen. Het filmpje ‘Zo zet je preventie op de kaart’ geeft veel concrete tips om veilig en gezond werken op verschillende manieren steeds weer onder de aandacht te brengen.

> TIP: de driedaagse Praktijkopleiding preventiemedewerker

Serie met tips voor preventiemedewerkers over diverse onderwerpen

‘Zo zet je preventie op de kaart’ is het derde deel in een serie films met tips voor preventiemedewerkers. Deze serie met praktijktips biedt de preventiemedewerker concrete handvatten over uiteenlopende onderwerpen. De filmpjes zijn in de eerste plaats bedoeld voor (beginnende) preventiemedewerkers in kleinere bedrijven. De onderwerpen sluiten aan bij de vragen van preventiemedewerkers die TNO vanuit het project ‘Versterken Impact Preventiemedewerker’ ter ore zijn gekomen.

Het filmpje is te vinden op het YouTube-kanaal van inPreventie. Of bekijk het hier.

Reageer op dit artikel