nieuws

Het ging weer mis in Moerdijk: grote brand

Veilig werken

Op industrieterrein Moerdijk heeft op 20 maart een grote brand gewoed in een loods van het bedrijf Drecht Coating Services. Niemand raakte gewond. In de loop van de avond was de brand onder controle.

Het ging weer mis in Moerdijk: grote brand

Dikke zwarte rookwolken waren tot in Tilburg te zien, zo’n 30 kilometer verderop. De brandweer heeft een stuk of tien wagens ingezet om de brand te blussen. Daaronder waren drie hoogwerkers en twee schuimblusvoertuigen. De rook dreef richting Zevenbergen, Etten-Leur en Breda.

Inwoners omgeving gewaarschuwd via NL Alert

Inwoners uit de omgeving, zowel in Brabant als in Zuid-Holland, kregen via een NL Alert (een alarm-sms-bericht) een waarschuwing over de brand. Zij kregen daarbij het advies om hun ramen en deuren gesloten te houden. Een woordvoerster van de veiligheidsregio verwacht dat het nablussen nog zeker enkele uren gaat duren. Dat zorgt waarschijnlijk nog voor flink wat rookontwikkeling.

> LEES OOK: Sirene maakt plaats voor NL alert

Rijkswaterstaat waarschuwde ook verkeer op de snelwegen A16 en A17 in de omgeving van Moerdijk rekening te houden met de rook. Het was echter niet nodig om de wegen af te sluiten, omdat de rookwolken op ruime hoogte over trokken.

Brandwerende coatings voor constructiematerieel

Het bedrijf Drecht Coating Services levert speciale brandwerende coatings voor constructiematerieel. Over de oorzaak van de brand kon de veiligheidsregio ten tijde van dit bericht nog niets zeggen.

> LEES OOK: Daadkracht (column)

Moerdijk was al vaker toneel van grote branden

Het industriegebied bij Moerdijk was al vaker het toneel van grote branden. De grootste impact had de brand bij Chemie-Pack in 2011. Het bedrijf brandde volledig af. Bij Shell woedde in 2014 een flinke brand. In 2016 vond een hevige brand plaats bij een afvalverwerkingsbedrijf in Moerdijk.

> LEES OOK: Fikkend verfafval in Moerdijk

Reageer op dit artikel