nieuws

Ministerie van SZW viert jubileum

Veilig werken

Het is een eeuw geleden dat in ons land het toenmalige ministerie van Arbeid van start ging. Het jubileum vormt het signaal voor de lancering van een digitaal magazine 100jaarSZW.nl. En er is een mobiele expositie.  

Ministerie van SZW viert jubileum

Op 25 september 2018 was het 100 jaar geleden dat het ministerie van Arbeid van start ging. Het was hét signaal van de steeds verder toegenomen aandacht voor werk en inkomen. Een geleidelijk proces dat in de 19e eeuw is gestart. Het digitale magazine 100jaarSZW vertelt in de vorm van een tijdlijn het verhaal van SZW. Ook is er een vooruitblik naar de toekomst.

Magazine voor jubileum

Het digitaal magazine 100jaarszw.nl is vormgegeven als een historische tijdlijn, waarin de geschiedenis van het ministerie zich in diverse verhalen ontvouwt. Het magazine staat stil bij de belangrijkste ontwikkelingen in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Het vertelt hoe het ministerie van SZW daar steeds op inspeelde met beleid. Historische foto’s, video’s en geluidsfragmenten brengen de bewogen geschiedenis van het ministerie tot leven.

Tien mijlpalen beleid SZW

Inmiddels is ook in de hal van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de reizende expositie ‘100 jaar SZW: Goed Werk!’ geopend.  De expositie is opgebouwd aan de hand van de tien belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis en het beleid van SZW. Daarna reist de mobiele expositie verder naar het hoofdkantoor van de UWV in Amsterdam en de Sociaal Economische Raad in Den Haag.

TIP: Whitepaper ‘Naar een modern Arbobeleid’

Reageer op dit artikel