nieuws

Vakblad Arbo 10 is uit, mis ‘m niet!

Veilig werken

Vakblad Arbo 10 is uit! Dit is een themanummer over de veilige bouwplaats. Maar het nummer bevat ook veel interessants over andere onderwerpen.

Vakblad Arbo 10 is uit, mis ‘m niet!

De bouw is nog steeds één van de meeste risicovolle sectoren. Ruim één op de vier arbeidsongevallen met dodelijke afloop vindt plaats in de bouw. Een zeer relevant thema dus als het gaat om veilig werken.

Vakblad Arbo 10: themanummer veilige bouwplaats

Vier mooie artikelen in Vakblad Arbo 10 rondom dit thema. Zoals een interview met Cees van Dillen, directeur van bouwbedrijf Van Dillen. Een van zijn medewerkers kreeg een zwaar ongeval, dat hij wonder boven wonder overleefde. Wat doet dit met je als leidinggevende van een bouwbedrijf? Ook een artikel over dieselemissie in de bouw en welke maatregelen daartegen mogelijk zijn. Verder gaat BAM op Safety Safari om zo hoog mogelijk te komen op de Veiligheidsladder. En vindt u in het artikel Handig op hoogte heel veel tips over hoe veilig te werken op hoogte met ladders.

Maar ook nog heel veel andere onderwerpen

Heeft u niks met veiligheid op de bouwplaats? Geen nood. Want u vindt nog heel veel interessante artikelen in Vakblad Arbo 10 over andere onderwerpen.

Over het belang van incidenten, onveilige situaties en bijna-ongevallen melden. Waarom is dat zo belangrijk? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers ook werkelijk melden? Ook een artikel over werkdruk, of liever over het hanteerbaar maken van werkdruk. Met de gepresenteerde methode van werkdrukbalans lukt het om werkdrukbeleving te onderbouwen. En dat schijnt ook nog goed te zijn voor de kwaliteit van het bedrijf. Stap eens uit die matrix van kansen en effecten en laat uw verbeelding de vrije loop bij risicodenken. Want, zegt Walter Zwaard, het scenario maakt het risico.

 

> U leest dit alles en nog veel meer in Arbo 10-2018.

Reageer op dit artikel