nieuws

Vakblad Arbo 1/2 is uit, mis ’m niet!

Veilig werken

Vakblad Arbo 1/2 is uit! Dit is een themanummer over procesveiligheid en machineveiligheid. Maar het nummer bevat ook veel interessants over andere onderwerpen.

Vakblad Arbo 1/2 is uit, mis ’m niet!

Procesmanagers waken over het productieproces en de veiligheid. Procesveiligheid gaat bijvoorbeeld over veilige machines die automatisch stoppen, over installaties die niet ontploffen en over het op tijd uitvoeren van HAZOP-studies. Daar waar arbeidsveiligheidskundigen letten op het gebruik van de juiste middelen, goed opgestelde procedures en ergonomische aspecten.

Vakblad Arbo 1/2: themanummer proces-/machineveiligheid

Drie mooie artikelen in Vakblad Arbo 1/2 rondom dit thema.

Zoals een artikel over Europees Onderhoudsmanager van het jaar Marc de Kerf. De Kerf works his wonders bij BASF in Antwerpen. De veiligheid van zijn medewerkers was een van zijn grootste zorgen als onderhoudsmanager. Inmiddels is hij Global Expert in Asset and Maintenance Management. Lees het interview! Ook een artikel over risico-analyse in de Majord Hazard-industrie. Dit eerste artikel in een reeks schetst een overzicht van gedocumenteerde rampen met gevaarlijke stoffen. Nemen MH-bedrijven de juiste maatregelen en hoe zorgen zij ervoor dat die blijven werken? Verder een artikel over moderne machines op de werkvloer. Steeds vaker verrichten geautomatiseerde machines autonoom taken in een steeds dynamischer en complexer werkomgeving. Wat doet dit voor de scheiding tussen machine en mens?

Maar ook nog heel veel andere onderwerpen

Heeft u niet zo heel veel met proces- of machineveiligheid? Geen nood. Want in Vakblad Arbo 1/2 vindt u nog heel veel interessante artikelen over tal van andere onderwerpen.

Bijvoorbeeld over de verantwoordelijkheid van inhurende partijen en opdrachtgevers richting zzp’ers. Vaak denken deze partijen dat de arbeidsomstandigheden van zzp’ers niet hun pakkie-an is. Waarom dat fout is, leest u in dit artikel. Verder een artikel over het belang van meebewegen met de wereld van nu, ook als het om risicosturing gaat. Daarom pleit Martin van Staveren voor ‘risicoleiderschap’ om effectiever te kunnen sturen op veilig werken. Ook een artikel over migraine op het werk. Migraine komt door stress? Onzin! Migraine is een chronische hersenziekte. En het wordt hoog tijd dat werkgevers én werknemers die nu eindelijk eens serieus gaan nemen. Lees in dit artikel hoe u dat aanpakt.

 

> TIP: U leest dit alles en nog veel meer in Arbo 1/2-2019.

Reageer op dit artikel