nieuws

Wat gaat u doen op de A+A 2019?

Veilig werken

Binnenkort is er weer de A+A in Düsseldorf. Wat valt er te zien en te doen voor de bezoekers van de beurs en het bijbehorende congres? U leest het hier.

Wat gaat u doen op de A+A 2019?

De A+A vindt iedere twee jaar plaats. Twee jaar terug in 2017 kwamen er circa 69.000 internationale bezoekers naar de beurs. En dit jaar presenteren zo’n 2.000 exposanten uit 63 landen weer hun nieuwste producten en snufjes tijdens de inmiddels alweer 36ste editie van de vakbeurs. U gaat er toch ook een kijkje nemen?

A+A-congres

Naast de vakbeurs en de themaparken is het internationale A+A-congres een vast onderdeel op het menu. Tijdens de 2017-editie namen daar 5.500 bezoekers aan deel. Want tijdens de congresreeksen die parallel aan de internationale vakbeurs plaatsvinden, komen de thema’s persoonlijke bescherming, bedrijfsveiligheid en gezondheid op het werk uitgebreid aan bod. Dus woon een van de lezingen op het congres bij en laat u informeren over actuele maatschappelijke ontwikkelingen en hervormingsplannen van de (inter)nationale politiek. Maar ook over technische en organisatorische innovaties en nieuwe wetenschappelijke inzichten. En u doet dit samen met prominente experts uit de politiek, de wetenschap en de praktijk

Highland Route

Er loopt een rode draad door de presentaties van de A+A 2019. En dat is de Highland Route. Die leidt langs producten, concepten en oplossingen voor de toekomst van werken. Hierbij kunt u praktische digitale hulpmiddelen en innovatieve werkplekmodellen bekijken. Want de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van organisatie van werk en inzet van personeel bieden bedrijven kansen: flexibiliteit en kostenbesparing. Maar ze brengen ook risico’s met zich mee: steeds complexere en moeilijker beheersbare processen. Ook voor dat laatste is aandacht op de beurs.

Daarnaast is er in 2019 een geheel nieuw onderdeel: het A+A film- en mediafestival. Dit festival wil met behulp van visuele media preventie en gezondheid ondersteunen.

A+A 2019

Wanneer?

5-8 november 2019, dagelijks van 9.00-18.00 uur

Waar?

De A+A 2019 vindt plaats in de Messe Düsseldorf en omvat dit jaar tien hallen. Daarbij zijn exposanten op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen (en corporate fashion) ondergebracht in de hallen 1, 3-5 en 9-11. En thema’s rond veiligheid op de werkvloer (met uitrusting voor brand- en rampenbestrijding) zijn samengebracht in de hallen 6, 7 en 7a. Verder vindt u in hal 10 het segment Gezondheid op de werkplek (corporate health) een onderkomen. In dezelfde hal vindt u ook het meeting point Safety & Health. Verder zijn er nog live-presentaties van innovatieve producten in de hallen 6 en 7 en 10 en 11. Terwijl in CCD Süd het A+A Congres 2019 plaatsvindt.

Voor wie?

De belangrijkste doelgroepen van de vakbeurs: experts op het gebied van beschermings- en veiligheidsmanagement, personeelsfunctionarissen, industriële inkopers, bedrijfsartsen, eigenaren van kleine bedrijven, maar ook personeels- en ondernemingsraden, de brandweer, hulpdiensten en de politie.

Informatie

Alle informatie over A+A 2019 vindt u op www.aplusa-online.com.

 

Reageer op dit artikel