nieuws

Vakblad Arbo nr 10 komt eraan!

Veilig werken

De oktober-editie van Vakblad Arbo valt vrijdag op de mat. Dit nummer heeft als thema gedrag. Maar u vindt deze maand ook heel veel andere interessante zaken.

Vakblad Arbo nr 10 komt eraan!

In dit nummer van Vakblad Arbo veel aandacht voor Gedrag. Het blijft een hot issue. Want hoe krijg je grip op de gedragingen van een ander? Veel organisaties en professionals tobben ermee. Het beïnvloeden van gedrag blijft lastig. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden, als je maar goed weet wat je doet. En als je niet klakkeloos adviezen aanneemt van mensen die er geen verstand van hebben. Want van die laatste categorie blijken er best veel te zijn.

Dit zijn de artikelen over Gedrag

> Er is veel kul over gedrag. Met een powerpose meer autoriteit? Nooit bewezen. Beloning zorgt voor dopamine. Ja, en, zegt Stefan van der Stigchel.

> Dat had je gedroomd! Het overkomt ons allemaal: dagdromen of even met je gedachten afdwalen. Het is onvermijdelijk en menselijk. Maar wat is het nog meer? Is het gevaarlijk? Misschien.

> Aanspreken zonder oordeel. In de praktijk komt het nogal eens voor: een werknemer die steeds niet doet wat zijn leidinggevende hem vraagt. Dat kan gevaarlijk zijn. Hoe komt dat en kan het anders?

En dit zijn andere interessante artikelen:

> De vinger aan de pols. De beste interventies leiden via een rimpeleffect tot een goed resultaat, vindt Liesbeth Kroon. “Meestal lukt dat. Certificering maakt efficiënte samenwerking mogelijk.”

> Conflict van culturen. Werken in een omgeving met veel nationaliteiten kan boeiend zijn, maar ook ingewikkeld. Een misverstand of communicatieverschil is nooit ver weg geeft Willeke Bezemer aan.

>Wie de schoen past … Elke voet is uniek, de pasvorm van schoenen niet. Hoe kun je met een standaardschoen toch de pasvorm vinden die bij elk individueel voettype past?

> Meer synergie in de zorg. Door diverse kenniszuilen met elkaar te verbinden kan de arbocoördinator een dubbelslag maken: betere ergonomie in de zorg en gezondere cliënten.

> Baat bij een plaat. Een boodschap overdragen lukt vaak veel beter met een plaatje dan met een praatje, vindt Willemien Brand. Hoe past u dit toe bij veilig en vitaal werken?

>TIP: Neem een proefabonnement op Vakblad Arbo.

Reageer op dit artikel