nieuws

Vakblad Arbo nummer 11 komt eraan!

Veilig werken

Vakblad Arbo nummer 11 valt vrijdag bij u op de mat. Dit nummer heeft als thema persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar u vindt in deze novembereditie nog heel veel andere interessante onderwerpen.

Vakblad Arbo nummer 11 komt eraan!

In dit nummer van Vakblad Arbo veel aandacht voor persoonlijke beschermingsmiddelen. De arbeidshygiënische strategie bepaalt weliswaar dat PBM de laatste oplossing zijn, na technische bronaanpak of vervanging. Maar persoonlijke bescherming is toch op veel werkplekken nodig.

De ontwikkelingen op PBM-gebied staan zeker niet stil. Nieuwe materialen, nieuwe technieken, nieuwe inzichten. Hoge-zichtbaarheidskleding is zelfs zo populair dat het dragen ervan steeds vaker de norm is. En de nieuwe veiligheidsschoen doet het inmiddels ook prima onder een pak.

Dit zijn de artikelen over PBM in Vakblad Arbo nummer 11

>> Hoe zichtbaar blijft u? – Op veel plekken zijn mensen gebaat bij het dragen van hoge-zichtbaarheidskleding. Dat stelt hoge eisen aan de kleding. Bij aanschaf, maar vooral na dragen en reinigen.

>> Niks lomp en lelijk – Veiligheidsschoenen. Honderd procent veiligheid met nul procent esthetiek. Toch? Maar het kan ook anders: de veiligheidsschoen als business chic.

>> Blijf gehoorschade voor – Ondanks betere technische bronaanpak blijft er nog genoeg lawaai over om je tegen te wapenen. Blijf dus gehoorschade voor met goede gehoorbescherming.

Meer interessante artikelen in Vakblad Arbo nummer 11

>> Proportioneel handelen – We verwarren vaak gevaren met risico’s. Daardoor gaat er in de emotie onnodig veel geld naar veiligheid. Wat als we dat geld nu eens uitgeven aan maatregelen die meer gezondheidswinst boeken?, vraag Wim van Alphen zich af.

>> Over de vloer – Veel of weinig zand op de vloer van de bouwkeet is een indicatie van hoe goed de uitvoerder het werk en zijn team heeft georganiseerd op de bouwplaats, signaleert Jan Snijder op zijn Safety Safari.

>> Boetes meer op maat – Sinds 22 juli wegen aard van het letsel en duur van een eventuele ziekenhuisopname iets meer mee bij de hoogte van de boete na een arbeidsongeval. Een goede zaak, vindt Rob Poort.

>> Werkplezier voorop – De beoordeling van werkdruk in de RI&E moet beter: bij welke werkzaamheden of functies komt werkdruk voor en wat zijn daarvan de belangrijkste oorzaken? Sandra Roodenburg en Hélène Plaggenborg leggen de cyclische aanpak uit.

>> Wie kan mij helpen? – Externe expertise is een belangrijke aanvulling bij de complexere onderwerpen van gezond en veilig werk. Maar welke arbodeskundige zet je nu waarvoor in?

 

 

Vakblad Arbo nummer 11 komt eraan!> TIP: Mis niks meer, neem een proefabonnement op Vakblad Arbo.

Reageer op dit artikel