blog

Langer doorwerken…

Wetgeving

Ik heb goed geluisterd naar minister Donner. Langer doorwerken moet, want de AOW wordt anders onbetaalbaar. Bij voorkeur tot 67 jaar. De nieuwe leeftijdsgrens totdat die over enkele jaren weer verder meegroeit met de gemiddelde levensverwachting. Ik behoor nog tot de gelukkige categorie van de babyboomers die hun AOW-pensioen krijgen zodra zij 65 jaar worden. Langer doorwerken is voor mij dus geen last maar een lust.

Langer doorwerken…

 

Voor mijn toekomst is de discussie over langer doorwerken niet meer van belang. Maar ik wil zelf duurzaam inzetbaar blijven. Dus ga ik na mijn afscheid van de baas door als zelfstandig ondernemer. Als ex-werknemer liet ik mij al bijscholen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van arboregelgeving en werkgeversaansprakelijkheid. Als startende ondernemer school ik mij bij op het gebied van marketing, administratie, customer relation en just in time management en niet te vergeten: actief debiteurenbeheer. Duurzame inzetbaarheid vraagt nu eenmaal ook om bredere competenties van het individu. Ik krijg meer greep op mijn arbeidstijden en mijn vermogen tot zelfregulering neemt toe.

 

De arbowetgeving is niet langer op mij van toepassing, behalve wat de zeer ernstige risico’s betreft. Maar daar blijf ik verre van. Als zelfstandig ondernemer ben ik zelf verantwoordelijk voor mijn eigen veiligheid en gezondheid. Geen werkgever die mij bewust maakt van de risico’s die ik loop en die mij vertelt hoe ik daarmee moet omgaan. Geen begeleiding meer door de preventiemedewerker, de bedrijfsarts, de arbo- of arbeidsdeskundige of de arbodienst. Geen reintegratiegesprekken. Geen loondoorbetaling bij ziekte. Geen WIA-uitkering als ik geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raak. Geen werkloosheidsuitkering als mijn onderneming in deze tijd van crisis onvoldoende opdrachten krijgt. Ook private verzekeringen bieden geen soelaas, want om voor een privaat verzekerde arbeidsongeschiktheidsuitkering in aanmerking te komen moet ik eerst vijf jaar verzekerd zijn. En niet gepensioneerd.

 

En toch…. Langer doorwerken moet. Dat ga ik dus ook doen. Duurzaam inzetbaar. Zonder arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Geen werkgever is meer verantwoordelijk voor mijn arbeidsrisico’s. Alleen ikzelf. Grijs werkt.

 

Bob Koning

Tot 1 maart 2010 secretaris arbeidsomstandigheden bij VNO-NCW

Vanaf 1 maart 2010 zelfstandig ondernemer

 

Reacties: info@bobkoningconsulting.nl

Reageer op dit artikel