blog

Op naar een betere wereld

Wetgeving

Aan mijn vrienden, die op het feest waren dat ik alvast ter ere van mijn aanstaande benoeming had georganiseerd, had ik mijn beleid al uitgelegd.

Op naar een betere wereld

De Arbowet zou worden afgeschaft evenals die nieuwe wet over de veiligheidsregio’s. Een nieuwe eenvoudige veiligheidswet zou ik invoeren. Onveiligheid en ook ongelukken, rampen en crises zouden worden verboden. Hiermee zou ik miljarden besparen op arbo-adviseurs, brandweer en ziekenhuiskosten na ongevallen.

Dagen heb ik bij de telefoon gezeten. Ik heb zelfs over­wogen Rutte zelf even te bellen. Misschien durfde hij mij niet te vragen, mijn reputatie en persoonlijkheid kunnen soms wat intimiderend overkomen. Had ik het maar gedaan. Nu heeft hij een ander aangesteld. U zult met mij eens zijn dat dit voor de toekomst van ons land een gemiste kans is. Maar ja, in elk geval gaat dit kabinet met veiligheid aan de slag.

De deceptie was echter helemaal compleet toen duidelijk werd waar dit ministerie van Veiligheid zich mee bezig gaat houden. Het gaat vooral over dieren. Die schijnen

heel gevaarlijk te zijn en alle regels aan hun poot te lappen. Dat is straks afgelopen, ze worden door de animal cops direct op de bon geslingerd.

Maar hoe zit het nu met de andere veiligheid? Veiligheid ging toch ook over het vermijden van gezondheidsschade en ongevallen en rampen en zo?

Daar gaat dit ministerie helemaal niet over. Veiligheid schijnt tegenwoordig, behalve over dieren, alleen nog maar over hangjongeren en moslimterroristen, of een combinatie daarvan te gaan.

Volgens mijn gegevens zijn toch nog steeds meer mensen in Nederland slachtoffer van ongevallen dan van terroristische moorden.

Zelf ben ik banger voor die nieuwe kerncentrale.

Het voordeel is wel dat een mogelijke evacuatie veel sneller verloopt omdat we er met 130 kilometer per uur vandoor kunnen, dat wordt de nieuwe maximumsnelheid (op die laatste tien kilometer weg waar geen file staat). Waar kun je bij een kernramp nu naartoe vluchten, zult u zeggen. Naar het buitenland natuurlijk. Daar worden de verzamelplaatsen al voorbereid. U denkt toch zeker niet dat het toeval is dat er een ‘rampenprofessor’ minister van Buitenlandse Zaken is geworden?

 

Dat advies heb ik dit kabinet in elk geval nog wel mee kunnen geven.

Reageer op dit artikel