nieuws

Internetconsultatie wijziging Arbobesluit

Wetgeving

Nu op internet: het ontwerpbesluit tot wijziging van het Arbobesluit in verband met een second opinion en klachtenprocedure bij de bedrijfsarts.

Internetconsultatie wijziging Arbobesluit

De wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet per juli 2017 behelst onder meer de mogelijkheid voor werknemers van een second opinion bij een andere bedrijfsarts. Het grotere doel van de  wijziging van de Arbowet is het aanpakken van de preventie van beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten in het algemeen. Ook beoogt de ‘nieuwe’ Arbowet preventie van te hoge werkdruk.

Ontwerpbesluit wijziging Arbobesluit

Het ontwerpbesluit wijzigt het Arbobesluit. Het is een uitwerking van het wetsvoorstel tot wijziging van de Arbowet. Er zijn bepalingen opgenomen over de second opinion bij een andere bedrijfsarts en de klachtenprocedure van een bedrijfsarts. Het doel van het ontwerpbesluit is om deze bepalingen nader uit te werken, met het oog op een goede en efficiënte toepassing.

> LEES OOK: Arbowet: zijn bedrijfsartsen er klaar voor?

Geef uw reactie op het ontwerpbesluit

U bent van harte uitgenodigd om uw reactie op het ontwerpbesluit te geven. De einddatum van de consultatie is 9 januari 2017. Publicatie van de reacties volgt na sluiting van de consultatie. Wilt u dit niet? Geen probleem: er volgt alleen publicatie van die reacties waarvan de inzender expliciet heeft aangegeven dat ze openbaar mogen worden gemaakt.

> Geef uw reactie op het ontwerpbesluit

 

> Even kwijt waar het ook alweer om ging bij de wijziging van de Arbowet? Download hier de GRATIS whitepaper De vernieuwde Arbowet en u weet weer hoe het zit.

Reageer op dit artikel