artikel

Adembescherming

Geen categorie

Adembescherming kopen moet je niet doen als je geen verstand van zaken hebt. Intersafe Groeneveld levert veiligheidsproducten, en heeft ook deskundigen in huis om de juiste adviezen te geven. Op de site wordt beknopt informatie gegeven over deze deskundigen en hun werkzaamheden.ln de rubriek Catalogus kan met een klik de juiste productgroep worden gekozen. Op de site kan bij Kenniscentrum een tabel worden gevonden voor de selectie van het juiste filter in combinatie met een bepaalde gevaarlijke stof. Ook is er een overzicht van MAC-waarden en explosiegrenzen. Hoe betrouwbaar dat overzicht is, is maar de vraag: er staat geen publicatiedatum bij. Echt helpen doet deze informatie niet. Bij twijfel daarom verder zoeken, of de deskundigheid van de medewerkers van Intersafe Groeneveld inroepen. Overigens is er nog een website van Intersafe Groeneveld: www.intersafe.eu/nl. Hier is echter geen aanvullende informatie over producten te vinden.

 

 

Een andere grote leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen is MSA Nederland. Kies direct op de openingspagina tussen ademhalingstoestellen of luchtreinigende adembeschermingsmiddelen. De eerste worden vooral gebruikt bij onbekende verontreinigingen en zuurstoftekort, de tweede zijn handiger in gebruik, vooral omdat ze kleiner zijn. Om te helpen bij de keuze van de juiste filters is op de site in de rubriek Ondersteuning bij Safety wat hulp te vinden. Er is een filterkeuzegids (pdf-bestand) waar de kleurcode van filters wordt besproken, waar staat aan welke internationale norm de filters moeten voldoen en welke filtercode bij een bepaalde chemische stof hoort. Op de site staat ook beknopte informatie over de protectiefactor en over filters. Nuttige informatie allemaal, maar het goede filter kiezen zonder aanvullende hulp van een deskundige? Helaas is nergens op de site te vinden of MSA deze deskundige ondersteuning aan haar afnemers biedt.

 

 

Drager is producent en leverancier van veiIigheidsproducten, waaronder adembescherming. Ook deze leverancier biedt weer een enorm scala aan beschermende producten. En net als bij de twee andere hier besproken sites, moet er veel geklikt worden voor een overzicht van het leveringsprogramma. Op deze site kan ook op doelgroep worden gezocht. Zo heb je alle spullen voor bijvoorbeeld de brandweer of de mijnbouw overzichtelijk bij elkaar. De site biedt verder een database met informatie over 1.600 gevaarlijke stoffen, waarbij naast fysische en chemische gegevens ook informatie staat over producten van Drager om de stoffen te meten of je ertegen te beschermen. Om deze data base te gebruiken, moet je je eerst aanmelden. In de kleine lettertjes staat dat je dan regelmatig wordt bestookt met (ongevraagde) informatie van het bedrijf. Aan jezelf de keuze of de database je dat waard is.

 

 

Reageer op dit artikel