artikel

Generation Y – een nieuwe generatie werkkleding: Kwalitatief en trendy

Geen categorie

De mentaliteit m.b.t. werkkleding is de afgelopen jaren erg veranderd. Vroeger greep men naar een oude spijkerbroek en versleten trui om naar het werk te gaan, vandaag de dag is men er zich van bewust dat zoiets qua bescherming totaal niet geschikt is. En er is meer; ook de uitstraling van de kleding is belangrijker geworden. Deze tendens is Fristads niet ontgaan. Het bedrijf is tenslotte al actief in het vervaardingen van werkkleding sinds 1925 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grotere merken van Europa en is onderdeel van Kwintet; Europees marktleider op het gebied van werkkleding. Met Generation Y bevestigt Fristads zijn rol van trendsetter.

 

Kwintet is de overkoepelende naam van verschillende bedrijven in verschillende Europese landen, die allemaal hun eigen mensen en activiteiten hebben. Wereldwijd werken 4.000 mensen bij Kwintet. Het bedrijfheeft kantoren in 11 landen en meerdere productieplaatsen. Kwintet realiseert een omzet van zo’n 600 miljoen Euro. Binnen de Kwintet Groep bestaat een enorme varieteit aan ervaring, kennis en mogelijkheden.

 

Binnen Fristads werd een onderzoek opgestart naar het verwachtingspatroon dat de jongste generatie vakmensen heeft m.b.t. werkkleding. Deze nieuwe generatie is geinteresseerd in functionele, slimme kleding die tegelijkertijd trendy is en aansluit bij thema’ s als sport en vrije tijd. Werkkleding mag voor jongeren best een sterke uitstraling hebben. Met Generation Y richt Fristads zich op vakmensen tussen de 20 en 35 jaar, de zgn. ‘Internet en GSM-generatie: Uiteraard past deze collectie perfect bij iedereen die zich jong en goed voelt in zijn vel.

 

Sinds kort heeft Generation Y een aantal artikelen in het assortiment die zijn vervaardigd van het innovatieve materiaal Cocona®. Dit is een revolutionair materiaal met een aantal bijzondere kwaliteiten. Cocona® gebruikt een natuurlijke technologie om geactiveerde koolstof uit de schil van kokosnoten te verkrijgen (gerecycled uit de voedingsindustrie). Deze geactiveerde koolstof kan vervolgens vermengd worden met verschillende textielvezels om de Cocona® eigenschappen te verkrijgen; het snel drogen van de stof, het afvoeren van transpiratie, het absorberen van geurtjes en een UV-bescherming. Dit alles biedt uiteraard een hoge mate van comfort voor de drager. Cocona® is verwerkt in een t-shirt met lange en korte mouw, en een sweater in twee kleuren van Generation y.

 

De Generation Y Lijn van Fristads kan gerust een volledig assortiment genoemd worden. De collectie bestaat o.a. uit een sweater met capuchon, een spijkerbroek, een mouwloos t-shirt, een worker en sinds kort zelfs schoenen. De collectie is verkrijgbaar in trendy kleuren als legergroen, donkergrijs en denimblauw. Achter het gedurfde ontwerp schuilt 80 jaar ervaring in het vervaardigen van duurzame, comfortabele en functionele werkkleding.

 

Kwintet Workwear B.v. Takkebijsters 37c, 4817 BL BREDA T 076-5725625 F 076-5725635 fristads.nI@fristads-co.comwww.generation-y.info

 

Reageer op dit artikel