artikel

Nieuwe producten

Geen categorie

Nee, de truc die bij uw fietsband nog wel werkt, heeft hier weinig effect. Persluchtlekken zijn niet altijd hoorbaar voor het menselijk oor, dus heeft het weinig zin om met gespitste oren alle machines af te gaan in te hoop gesis op te vangen. Dat is vervelend als uw machines door die perslucht worden aangestuurd. Want door de lekken schiet soms 25 procent van de lucht ongebruikt de fabriekshallen in. En dat drukt het rendement aanzienlijk.

 

Er is een oplossing. Een telefoontje en trillingsspecialist Beizein staat op de stoep met een ultrasoon parabool en bijbehorende ontvanger. Al vanaf die stoep kan hij lekken voor u opsporen, want zijn apparaat heeft een bereik

 

Goed nieuws voor heftruckchauffeurs die alle goede voornemens al weken zijn vergeten, maar nog wel iedere dag worden herinnerd aan die extra kerstkilo’s. Savas presenteert een nieuwe heftruckstoel die zich automatisch instelt op het gewicht van de chauffeur. Hij luistert naar de naam Savas // 71 E6 auto, is op alle mogelijke aspecten instelbaar en voldoet aan de normen IT1 en IT2. Daarnaast kan hij bogen op een verhoogde rugleuning met verbeterde ergonomische vormgeving, een verstelbare mechanische lendensteun en een tweepunts veiligheidsgordel.

 

Een completere en gebruiksvriendelijker stoel is niet te vinden in de wereld van de heftrucks, constateert de producent. Mocht u er desalniettemin een ontdekken, dan kunt u uw Savas weer inleveren, want hij is vier weken gratis te proberen. U leest erover op www.savas.com.

 

Alle voeten zijn anders, en alle werkplekken stellen verschillende eisen. Daarom zijn producenten van veiligheidsschoenen flexibele mensen. Neem de distributeur van Neskrid. Hij levert zijn producten in de schoenmaten 34 tot en met 52 en bovendien in vijf wijdtematen. Daarbij houdt hij rekening met modderpoelen, glibberige daken en zweetvoeten. En dit betekent dat zijn schoenen van dertig meter. Heel handig, omdat de speurder niet achter iedere machine hoeft te gewoon door kunnen werken. Beizein meldt ongeveer acht uur nodig te hebben voor 10.000 vierkante meter bedrijfsruimte.

 

Meer informatie op: www.beizein.nl. zijn uitgerust met respectievelijk aquatex, zolen zonder profiel en perforatie. klauteren en uw mensen tijdens de zoektocht Begin 2005 hebben de schoenmakers er nog een schepje bovenop gedaan. Neskrid meldt een vochtabsorberend en extra comfortabel voetbed, en – voor S3-schoenen – een kruipneus, die natuurlijk langer meegaat dan de normale neuzen. En omdat het leuk is als de dames af en toe terugfluiten, zijn de schoenen nu opgesierd met enkele modieuze accenten. Kijk op www.wiltec.nl.

 

Hier ziet u een Ultrasone-Anemometer 2Da. De meesten van ons zullen hem niet kopen, omdat we de wind alleen opmerken als we er tegenin moeten fietsen en bij zware storm gewoon thuis blijven. Anders wordt het als we werken in de klimatologie, de meteorologie of de lucht- en scheepvaart, of als we voor ons dagelijks brood regelmatig de bergen in moeten trekken. We weten dan hoe belangrijk het is om de horizontale componenten van windsnelheid en -richting met de maximale nauwkeurigheid te meten, en hoe prettig het voelt om deze als momentele waarde of voortschrijdend gemiddelde beschikbaar te hebben en naar keuze met een spanning, stroom of digitaal (RS232, RS422/485) signaal te kunnen gebruiken.

 

Voor de mensen die dit meevoelen, is de Ultrasone-Anemometer wel interessant. Fabrikant CaTeC benadrukt de grote precisie waarmee windstoten en pieken zonder vertraging kunnen worden gemeten. En hij wijst erop dat zijn geesteskind niet slijt en geen onderhoud nodig heeft. De constructie is immers uitgevoerd zonder bewegende delen. Meer informatie: 0174 – 27 23 30.

 

kantelen en te roteren? Met andere woorden: kunnen de kijkhoogte en de kijkafstand ergonomisch correct worden afgesteld? Fijn dus dat Ergotron de bui wel heeft zien hangen. Het bedrijf presenteert de Neo-Flex monitorstandaard met een hoogteverstellingsmechanisme waarmee u uw beeldscherm in iedere stand kunt manoeuvreren. Een zeer laagdrempelige ergonomische upgrade, meldt ons de fabrikant. Geen drama’s dus met exotische schroeven en moeren die moeten worden nabezorgd: de Neo-Flex standaard staat op uw bureau vijf minuten nadat u hem uit de verpakking heeft gehaald. Voor wie enigszins wantrouwend is geworden door al die draai- en zwenkmogelijkheden: de kans dat u uw nieuwe LCD-monitor door een ambitieuze actie in uw koffie kantelt is nul. Want de standaard voldoet aan de UL 360950 kantelvoorschriften en blijft dus overeind

 

Als u een LCD-scherm op uw bureau heeft staan, bent u hier waarschijnlijk zo tevreden over dat u niet beseft dat u een probleem hebt. Want hoe hoog kunt u uw monitor in hoogte verstellen? En valt hij te draaien, te staan, hoe zwaar uw monitor ook is. Lees erover op www.ergotron.nl. Overigens besteden we in het maartnummer van Arbo uitgebreid aandacht aan de voor_ en nadelen van LCD-monitoren.

 

Kondigt uw zoon trots aan dat hij zijn toekomst heeft gevonden in de geslepen en gepolijste betonvloeren? Dan is er reden voor tweeslachtige gevoelens. Natuurlijk, hij betreedt een wereldwijde miljardenmarkt. Vooral in Australie en de VS kiezen ziekenhuizen, winkels en openbare gebouwen er massaal voor de betonnen ondergrond niet meer te bedekken, maar glanzend af te werken. Vervelend alleen dat er bij het slijpen grote wolken stof opdwarrelen. Gevaarlijk spul. Wie het inademt maakt kans op ernstige aandoeningen: silicose, chronische longziekten en zelfs longkanker. Bouwstofzuigers die het slijpstof moeten opvangen, hebben vaak te weinig capaciteit.

 

Bezorgde ouders zullen dan ook blij zijn met de nieuwe trillingsvrije slijpmachines die het Zweedse Dustcontrol op de markt heeft gebracht. Die kunnen namelijk bogen op een geintegreerde afzuigkap, een meerstaps cycloonafscheider en een filter/afzuigsysteem dat in principe alle schadelijke deeltjes opvangt. ‘In principe’, want voor 0,03 procent van het stof kan de fabrikant niet instaan. Maar zelfs als dat blijft dwarrelen, zal het risico voor longziekten aanzienlijk afnemen, aldus de folder. Kijk ook op: www.allintechniek.nl.

 

Reageer op dit artikel