artikel

Safety & Fashion@Work 2008

Geen categorie

Hans Labrijn, voorzitter van branchevereniging AVAG en Peter van Geest, voorzitter van branchevereninging HCW/Modint staan samen met uitgeverij Kluwer aan de wieg van Safety & Fashion@Work 2008. Van Geest: ‘De werelden van de persoonlijke beschermingsmiddelen aan de ene kant en van uniformen, corporate fashion en corporate casuals aan de andere, zijn van oudsher erg op zichzelf Terwijl het in feite allemaal bedrijfskleding is. De veiligheidskant, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen werd altijd vertegenwoordigd door de AVAG, beroepskleding, uniformen en corporate fashion door HCW. Het leek ons een goed idee beide branches op een platform samen te brengen. Kluwer was daar wel voor te vinden.’

 

Behalve dat voor de branches en hun achterban de samenwerking tot een vruchtbaar resultaat heeft geleid in de vorm van een gezamenlijk event, biedt het samen optrekken vooral de klanten voordelen, zegt Van Geest. ‘Inkopers van bedrijven kregen tot op heden een versnipperd aanbod. Nu hebben ze alles bij elkaar tijdens een evenement en kunnen ze efficienter inkopen. Bovendien krijgen ze een totaaloverzicht en zien ze ook producten en diensten waarvan ze misschien het bestaan niet eens vermoedden.’

 

Hans Labrijn, voorzitter van de AVAG: ‘Bij onze branchevereniging ligt de nadruk op PB M’s. Onze doelstelling is dat wij samen willen werken aan een veilige en gezonde werkplek door kennis en kennissen. Netwerken is dus een belangrijke reden ons te verenigen en deel te nemen aan dit event. Wat het aspect ‘kennis’ betreft: wij verzorgen de opleiding Adviseur persoonlijke beschermingsmiddelen (zie ook www.Copla.nl). En wij zijn de spreekbuis van de branche richting de overheid. Ook verzorgen wij een keurmerk voor bedrijven in onze branche (zie www.SafetySign.nl). Dat zijn allemaal redenen voor bedrijven om lid te worden van de AVAG. Zo ze dat niet al zijn, kunnen ze tijdens Safety&Fashion@Work 2008 nader met ons kennismaken.’

 

Beide voorzitters van de belangenverenigingen zien met spanning uit naar Safety&Fashion@Work 2008 en hebben er hoge verwachtingen van. ‘Er was echt behoefte aan dit event’, zegt Labrijn. ‘We willen graag het stoffige imago oppoetsen van met name de arbokant van de bedrijfskleding. We hopen nu een platform te hebben dat over producten gaat, niet over een naam. Tegen klanten zou ik willen zeggen: als je werkt in deze branche en snel op de hoogte wilt komen van de laatste stand van zaken, dan moet je op 15 en 16 april naar Safety&Fashion@Work 2008 komen.’

 

Wat is er te doen?

 

Tijdens Safety&Fashion@Work2oo8 op 15 en 16 april in het Euretco Expo Center in Houten, vinden modeshows plaats van functionele kleding, met een accent op het onderdeel ‘mode’. Verder is er een workshoptheater met terrassen, presentaties, demonstraties van producten en zijn er mogelijkheden voor bijvoorbeeld exposantenborrels en buffetten.

 

Wilt u meer info?

 

Kijk op www.safetyandfashionatwork.nl

 

 

Reageer op dit artikel