artikel

INTERNET: PREVENTIEMEDEWERKER

Gezond werken

‘Preventie is n iets bijzonders’ is te lezen op deze website. Dat zou in ieder geval zo moeten zijn. Het is niet zomaar een kreet. De site biedt op verschillende manieren hulp om preventie niet zo bijzonder te laten zijn. Het bedrijf organiseert een serie opleidingen en levert allerlei diensten ter ondersteuning. De site gaat in op de taken van de preventiemedewerker, zowel het functieprofiel als de organisatorische randvoorwaarden die geschapen moeten worden om hem goed te laten functioneren. De rubriek Nieuws levert niet wat je verwacht. De preventiemedewerker wordt hier niet op de hoogte gebracht van de actuele ontwikkelingen in het land, maar kan meedoen aan een forum. De deelname valt echter tegen. En wat inhoudelijke informatie betreft, geldt dat voor de hele site.

 

Waar:

 

www.preventiecoach.nl

 

Wie:

 

De PreventieCoach

 

Waarover:

 

Preventie, ergonomie

 

Waarom:

 

functieprofi el

 

 

Met de term Preventiemedewerker verschijnt deze site bij Google, na de reclamelinks, bovenaan in de lijst met zoekresultaten. De beheerder van enkele arbogerelateerde Startpaginadochters beheert deze site, en hij verwijst daar dan ook vaak naar. De site is al bijna twee jaar online, maar op verschillende plaatsen staat nog aangekondigd wat er op de site zal komen. Daar moeten gebruikers aan meehelpen, maar de ervaring leert dat dit meestal niet zo geweldig loopt. ls het dan allemaal droefenis wat de klok slaat? Dat ook weer niet. Op de site staan de wettelijke regels rond de preventiemedewerker, er kan worden gediscussieerd over arbo-onderwerpen, er is actueel nieuws en er is een weblog over arbeidsomstandigheden. En voor een paar verloren minuten staan er ook wat filmpjes uit de categorie humor/ homevideo’s op de site.

 

Waar:

 

www.preventiemedewerker.net

 

Wie:

 

particulier initiatief

 

Waarover:

 

Preventiemedewerker, arbo algemeen

 

Waarom:

 

discussies, weblog, arbo-bloopers (filmpjes)

 

 

Over de preventiemedewerker is op internet nog weinig interessante informatie te vinden buiten de algemene sites van SZW (www.szw.nl), Arbobondgenoten (www.arbobondgenoten.nl) en het Arboportaal (wwwarbo.nl). De andere sites komen meestal niet verder dan het aanbieden van opleidingen en trainingen.

 

Meer weten over arbo? Zie Webgids Arbeidsomstandigheden (arbo.favos.nl)

 

Reageer op dit artikel