artikel

Oppassen met belonen

Gezond werken

Een werkgever die denkt dat hij met alleen een geldelijke beloning de leefstijl van zijn werknemers kan veranderen, komt bedrogen uit. Een incentive kan zelfs motivatieverlagend en dus contraproductief uitpakken. Duurzame gedragsverandering is simpelweg te complex en te veeleisend om met uitsluitend een financiele bonus resultaat te kunnen boeken. Goede begeleiding en individuele feedback zijn cruciaal om de extern aangewakkerde motivatie van de werknemer te vervangen door een interne drang om te veranderen. De werkgever moet duidelijk maken dat de incentive hierbij slechts een tijdelijke (eenmalige) ondersteuning biedt.

 

INFORMATIE

www.gezondinbedrijf.com

 

Dit is een artikel uit het Praktijkblad Preventie.

Zie ook onze 3-daagse praktijkopleiding voor de  Preventiemedewerker.

Reageer op dit artikel