artikel

Check je werkplek

Gezond werken

Jos Bus en Wendela Hooftman beschrijven in het artikel ‘Check je werkplek’, in vakblad Arbo>> nummer 11, 2012, hoe het ministerie van SZW actie heeft ondernomen om de drempels tot het gebruik van de RI&E weg te nemen.

Enkele vragen die de auteurs van het artikel beantwoorden zijn:

Wat kan het Steunpunt RI&E-instrumenten voor u betekenen? Hoe zorgt de campagne ‘Check je werkplek’, voor het demystificeren van de RI&E? En hoe kunnen impliciete strategieen zoals storytelling en nudging de adviseur helpen om weerstand tegen verandering te omzeilen?

Een simpel en doeltreffend campagnemiddel is bijvoorbeeld de RisicoWijzer. Een calamiteiten- en preventiekaart in een. Met risicostickers kan de ondernemer gevaarlijk plekken in zijn zaak zichtbaar maken en zo personeel betrekken bij veilig en gezond werken.

Lees het volledige artikel in vakblad Arbo>> voor een uitgebreide toelichting op de succesvolle campagne ‘Check je werkplek’.

Reageer op dit artikel