nieuws

Overwerkte beveiliger mag niet klagen

Gezond werken

Overbelaste en gedemotiveerde beveiligers moeten de Nederlandse vliegvelden bewaken. Dat stelt FNV Beveiliging. De vakbond spreekt van een levensgevaarlijke ontwikkeling.

Beveiligers op Nederlandse vliegvelden zijn overbelast en gedemotiveerd. Daardoor maken ze vaker fouten bij de veiligheidscontroles, zo schrijft  De Telegraaf. Vakbonden zeggen in de krant alarm te slaan omdat ‘dat een levensgevaarlijke ontwikkeling is in een periode dat de terreurdreiging zeer reëel is’.

 

Hoge werkdruk

Beveiligers zijn ‘de bar slechte arbeidsomstandigheden, te hoge werkdruk, de verziekte sfeer en angstcultuur’ zat, blijkt uit tientallen reacties. FNV Beveiliging bevestigt dat de situatie veel erger is dan vaak wordt gedacht. Wie daarover klaagt, wordt gepest of bedreigd, aldus bestuurder Ralph Smeets.

 

Directiewoordvoerder Jelle Marra van G4S, een van de beveiligingsbedrijven die op de luchthavens Schiphol en Eindhoven werken, zegt zich niet te herkennen in de aantijgingen.

 

TIP! Werkgevers die geen beleid hebben tegen psychosociale arbeidsbelasting, waaronder pesten, belanden vroeger of later voor de rechter. Lees de jurisprudentie hierover in de Arbo Vakbase.

Reageer op dit artikel