nieuws

Werkgeluk: niet de stoel maar de sfeer

Gezond werken

Een groot aantal Nederlanders kan het kantoormeubilair instellen en kantelen om het optimaal te laten passen bij het lichaam en de persoonlijke voorkeuren. Maar brengt ons dat werkgeluk?

Werkgeluk: niet de stoel maar de sfeer

Betrokken

Nederlandse medewerkers werken op erg moderne kantoren. Op hun werkplek beschikken zij over goed instelbaar kantoormeubilair en over meer mobiele technologie dan gemiddeld. Hoe komt het dan dat maar 7 procent van de Nederlandse werknemers zich sterk betrokken voelt bij zijn werk? Wereldwijd ligt dat gemiddelde op 13 procent, een stuk hoger dus. Deze opvallende score komt naar voren uit onderzoek naar werkgeluk van kantoormeubelfabrikant Steelcase onder ruim 12.000 werknemers in zeventien verschillende landen.

Werkomgeving

Wat blijkt? Een verstelbare werkplek is goed voor het lijf, maar brengt nog geen werkgeluk. Een plezierige werkplek blijkt minstens zo belangrijk. En bij dat laatste doelen de onderzoekers niet op de stand van de meubels, maar op de mate van verbondenheid met de omringende collega’s. Werknemers die zich prettig voelen in hun werkomgeving, voelen zich het meest betrokken bij hun werk. Een positieve werksfeer is daarbij erg bepalend voor de motivatie. Omgekeerd zijn werknemers die ontevreden zijn over de sfeer, ook het minst betrokken.

Autonomie

Paul Zuidema van Steelcase zegt daarover in NRC Handelsblad: “Werknemers met de hoogste mate van betrokkenheid en tevredenheid zijn de mensen die iets te zeggen hebben over waar en hoe ze werken”. Een zekere mate van autonomie is dus belangrijk voor werkgeluk. Daarbij hoort ook: kunnen kiezen voor de werkruimte die past bij de klus. Tevreden werknemers beschikken zowel over ruimtes waar ze zich goed kunnen concentreren, als over ruimtes waar ze met collega’s kunnen samenwerken. Wie zelf invloed heeft op de inrichting van zijn werkplek, loopt een stuk bevlogener rond.

Bron: Over Het Nieuwe Werken

 

Reageer op dit artikel